Bebelusul la 12 luni

bebelusul-la-12-luni Iata ca am ajuns in sfarsit sa discutam despre bebelusul la 12 luni. In aceasta perioada, daca veti fi atenti, veti observa ca fata de nastere, bebelusul la 12 luni si-a triplat greutatea. Daca unii bebelusi s-au nascut cu o greutate mai mica decat cea normala, acestia in schimb, isi vor tripla greutatea mai repede. Informatia oferita mai sus nu esteneaparat o regula, ci doar o constatare, care se aplica in general. Exista exceptii si din acest punct de vedere, cu privire la greutatea pe care bebelusul la 12 luni trebuie sa o aiba.

Vorbind iarasi in general, bebelusul la 12 luni ar trebui sa aiba in jur de 6 dinti. Dar iarasi exista exceptii. Sunt copii, perfect sanatosi si normali, carora abia acum le apare primul dinte, sau chiar dupa un an. Daca va uitati in urma, veti vedea ca bebelusul la 12 luni a facut o multime de eforturi si progrese, iar de acum inainte, nu mai trebuie considerat a fi un bebelus. Parintii trebuie sa inceapa sa puna accent pe cresterea si educatia copilului. Bebelusul la 12 luni are nevoie de o permanenta ingrijire si observatie, are nevoie de parinti rabdatori, de exemple de comportament. In aceasta perioada, bebelusul la 12 luni isi contureaza foarte bine caracterul si personalitatea, si din aceasta cauza, exemplul parintilor trebuie sa fie unul pozitiv, deoarece copii vor lua aminte la el. In general, tatii sunt mai absenti decat mamele, in viata copiilor. Insa medicii si specialistii ne recomanda ca ar fi indicat ca si prezenta tatalui sa fie zilnica pentru bebelusul la 12 luni. Este adevarat ca bebelusul la 12 luni are o relatie mai speciala cu mama, dar acest lucru se datoreaza si faptului ca aceasta petrece foarte mult timp cu el. Este bine ca si tatal sa faca acest lucru, atat cat este posibil, deoarece acum se sudeaza si se leaga relatiile intre copii si parinti. Bebelusul la 12 luni poate sa manance deja o mare parte din mancarea gatita pentru fratii mai mari, daca acestia exista. Este important ca bebelusul la 12 luni sa primeasca in fiecare zi lapte, carne, legume si fructe, iar in rest, cum spuneam, mediul poate fi adaptat. Trebuie sa fim insa constienti ca indiferent daca bebelusul a implinit un an, aceasta nu inseamna ca mananca tot ce vrea si cat vrea. Parintii trebuie sa aiba grija la excesul de sare, zahar, grasimi si dulciuri. Prajiturile si dulciurile trebuie oferite dupa masa, nicidecum inainte sau intre mese. Bebelusul la 12 luni trebuie sa se obisnuiasca sa manance sanatos, si chiar sa aiba un orar, un program pentru mese.

Daca pana in aceasta perioada bebelusul nu a renuntat la biberon, specialistii ne recomanda ca acum ar fi momentul potrivit pentru aceasta actiune. Incercati sa va bucurati de fiecare clipa alaturi de copiii vostri! Timpul trece mult prea repede, si din pacate nu poate fi dat inapoi! Experienta de a fi parinte este unica, si nu poate fi inlocuita cu nimic altceva!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

1 × 3 =