Bebelusul la 2 luni

Atunci cand vorbim despre bebelusul la 2 luni putem spune ca deja acesta incepe sa aiba mult mai mult control asupra muschilor. Daca in prima luna miscarile sale nu erau foarte bine definite, bebelusul la 2 luni reuseste sa aiba miscari mai coordonate. Cu toate acestea, inca bebelusul are tendinta de a sta incovoiat, atunci cand sta pe spate, tocmai datorita faptului ca la bebelusi progresele se fac de la muschii capului spre extremitati. Intr-un cuvant, bebelusul la 2 luni este o adevarata minune a lumii, o comoara pe care iti vine sa stai si sa o privesti neincetat.

La bebelusul de 2 luni inca nu vom observa, de exemplu, o pedalare a ambelor picioare in acelasi timp. Insa in aceasta perioada el pedaleaza ba cu un picior, ba cu altul.  Spre finalul lunii, bebelusul la 2 luni aproape ca reuseste sa iti tina capul ridicat, atunci cand sta pe burtica. Daca la bebelusul de o luna am observat ca sta mereu cu pumnii stransi, bebelusul la 2 luni are deja tendinte inspre a deschide pumnii, de a-si relaxa degetele ca mai apoi, pe la luna a treia acesta sa isi mentina mereu pumnul desfacut. Mergand mai departe si discutand despre fata sugarului, bebelusul la 2 luni incepe sa devina mai expresiv si sa reactioneze diferit, in functie de ceea ce vede. Incet incet el reuseste sa capete control si asupra muschiilor fetei. In ceea ce priveste somnul pentru bebelusul la 2 luni, acesta se modifica, fata de prima luna. In aceasta perioada somnul este mai variabil, dar si mai adanc. Un aspect care mi se pare foarte important este temperetura de care are nevoie bebelusul la 2 luni, in camera sa. Parintii au tendinta de a exagera cand vine vorba despre acest detaliu, insa acest lucru nu le va face bine. Specialistii recomanda pentru bebelusul la 2 luni o temperatura normala a camerei, undeva intre 18-20°C ziua, si 16-18°C noaptea. Medicii afirma faptul ca bebelusul la 2 luni isi dezvolta sistemul imunitar mult mai bine si dorm mult mai adanc la aceste temperaturi, decat intr-o camera supra incalzita. Trecand la cresterea in lungime a bebelusului la 2 luni, aici vom putea observa intr-adevar modificari acesta crescand cu pana la 3 cm. In luna a doua si cea de-a treia acest fenemen este cel mai vizibil. In aceasta perioada, bebelusul la 2 luni va creste, in mod normal, cu pana la 800-900 g pe luna. Aceste date insa nu trebuie sa ne scperie, in cazul in care noua nu ni se intampla exact ca la carte. Fiecare bebelus are ritmul sau de crestere, unii demareaza mai tarziu, altii demareaza mai repede.

Iata asadar ca bebelusul la 2 luni este un bebelus care ne va surprinde in fiecare zi, un bebelus care cu siguranta va aduce zambete pe fetele parintilor. Nu cred ca exista bucurie mai mare decat sa vezi un pui de om care in fiecare zinvata cate ceva, care in fiecare zi progreseaza.

 

Un comentariu la „Bebelusul la 2 luni

  1. Sunt asa haiosi si dragalasi ca iti vine sa ii mananci.Pana pe la 4 -5 luni au insa o puritate in privire care iti sterge orice suparare sau problema … la 2 asa este pumnii ii tine stransi si incep sa zambeasca usor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

13 − 9 =