Bebelusul la 3 luni

Bebelusul la 3 luni este deja mult mai dezvoltat decat era la o luna.Tocmai de aceea, parintii, sau cei care au grija de el, trebuie sa fie foarte atenti la pozitiile pe care bebelusul la 3 luni le adopta. Atunci cand sta pe spate, bebelusul la 3 luni are tendinta de a se intoarce fie pe o parte, fie pe alta, de aici aparand riscul de a cadea de exemplu, chiar de pe masa de infasat. Avand in vedere ca se dezvolta destul de repede, bebelusul la 3 luni poate deja sa tina in mana obiecte, chiar daca pentru un timp destul de scurt. Important este insa faptul ca a descoperit si isi dezvolta aceasta motricitate. Nu exista bucurie mai mare decat sa-ti vezi bebelusul la 3 luni ca incerca si se lupta sa isi tina caputul sus, sau sa tina in mana obiecte care pana acum nici nu le vedea bine.

In aceasta perioada, bebelusul incearca sa isi dezvolte coordonarea dintre simtul tactil si vaz. De foarte multe ori veti observa ca deja bebelusul la 3 luni incearca sa duca  obiectele pe care le tina in mana catre gurita. Medicii si specialistii recomanda foarte mult implicarea tatalui pentru bebelusul la 3 luni. Ei spun ca prezenta acestuia in viata copilului este foarte importanta. Si chiar daca unii dintre noi am spune ca la aceasta varsta tatii nu prea au ce sa faca impreuna cu copii, nu este adevarat: acesta ar putea iesi la plimbarea de seara, sau ar putea participa la baita bebelusului. Din fericire pentru mama, bebelusul la 3 luni incepe sa doarma din ce in ce mai adanc noaptea, si unii dintre bebelusi chiar fara intrerupere. In acest fel, are si mama timp sa isi revina si sa se recupereze dupa oboseala initiala. Pentru bebelusul la 3 luni, mesele sunt in numar de aproximativ 5, la aceasta varsta. Laptele este foarte important pentru copii: de aici primesc vitamina A dar si vitamine din grupul B, mai putin D. Tocmai de aceea medicii recomanda administrarea vitaminei D de-a lungul primului an de viata al bebelusului, pentru a evita aparitia rahitismului. Aceasta boala apare in general la copii care s-au nascut cu o greutate mai mica decat cea normala, sau la gemeni. Dar vitamina D este recomandata tuturor copiilor, indiferent daca au sau nu greutatea ideala.

Bebelusul la 3 luni este deja un bebelus mare. Iti va aduce in fiecare zi zambetul pe buze, cand vei observa ca deja te recunoaste. Deja in aceasta perioada este foarte  important sa incepi sa comunici tot mai mult cu el, atat tu, ca mama, cat si tatal copilului. Cum spuneam si anterior, implicarea tatalui in viata oricarui copilas este esentiala. Un sfat pentru mama ar fi acela ca trebuie sa se tina regulat de controalele necesare la medic, si chiar sa respecte sfaturile acestora. Bebelusul la 3 ani are nevoie si de supravegherea unor persoane specializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 − 11 =