Bebelusul la 4 luni

Bebelusul la 4 luni progreseaza din ce in ce mai mult, in toate domeniile. Daca pana acum abia reusea sa isi tina capul sus, in aceasta perioada devine profesionist si reuseste sa isi controleze foarte bine muschii. Mai mult decat atat, bebelusul la 4 luni reuseste chiar sa il intoarca intr-o parte si in alta, fara prea mari probleme. Lucrurile devin din ce in ce mai interesante cand vom observa ca poate sa stea in sezut, bineinteles sprijinit, si chiar daca doar pentru o scurta perioada de timp. Bebelusul la 4 luni devine din ce in ce mai puternic, si participa chiar si la actiunea de ridicare, reusind sa se prinda foarte bine de bratele persoanei care face aceasta manevra.

Acum, la aceasta varsta, bebelusul poate sa isi schimbe pozitia fara sa mai aiba nevoie de ajutorul cuiva. De asemenea, bebelusul la 4 luni are mainile si degetele relaxate. Stim ca pana in aceasta perioada bebelusul isi tine manuta destul de inclestata, insa in aceasta perioada copilul reuseste sa se relaxeze. Orice copilas, in special bebelusul la 4 luni incepe sa deosebeasca zgomotele, ba chiar sa aiba preferinte pentru unele dintre ele. Mai mult decat atat, bebelusul la 4 luni reuseste sa urmareasca si obiectele din jurul lui, de la o distanta destul demare deja. Bebelusul la 4 luni incepe sa gangureasca din ce in ce mai clar. Pana la aceasta varsta, bebelusul stie deja sa zambeasca atunci cand cineva vorbeste cu el, stie sa gandureasca atunci cand vede obiecte interesante sau cand aude sunete cunoscute, si priveste foarte atent orice persoana care este in preajma lui. Daca in aceasta perioada ii facem bebelusului cate o baita in fiecare seara, va garantam ca somnul va fi foarte adanc si linistit, atat pentru el, cat si pentru parinti. Foarte important este sa respectam un program in fiecare zi.Formand o rutina, bebelusul la 4 luni se va obisnui cu cu toate detaliile ce le implica o zi din viata lui, si va putea fi pregatit pentru fiecare in parte. Puteti incepe sa-i cantati cate un cantecel de leagan, si cu siguranta aproape orice bebelusul la 4 luni va adora acest lucru. Ca si pana acum tatal trebuie sa fie alaturi de bebelusul la 4 luni, poate sa ajute la baita si poate sa-l tina in brate, atunci cand este nevoie de aceasta actiune.

Eu iubesc copilasii, ma bucur de nepoti si de orice bebelus pe care am ocazia sa-l tin in brate. Bebelusul la 4 luni se afla printre preferatii mei, deoarece nu sunt nici prea mici si nici prea sensibili, dar inca au acea puritate si frumusete specifica nou-nascutilor. Haideti sa ne bucuram de puii de om din jurul nostru, sa le fim alaturi in fiecare clipa, sa ii facem sa se simta cei mai iubiti, caci de aceasta au ei nevoie. Dragostea de care au sau nu parte, ii ajuta sa se dezvolta si sa creasca in mod armonios.

 

7 comentarii la „Bebelusul la 4 luni

  1. Citesc acest site de multa vreme pentru a invata lucruri utile despre copii mici. Imi place pentru este bine structurat iar articolele sunt foarte bine detaliate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 + 1 =