Bebelusul la 6 luni reuseste sa creasca in greutate cu aproximativ 500g pe luna. Aici iarasi intervine aceeasi problema: daca se intampla ca bebelusul la 6 luni sa creasca sau sa scada cu 100 g, nu este o problema grava. Fiecare bebelus se adapteaza in functie de propriile nevoie si fiecare are sistemul lui de dezvoltare. In cazul in care bebelusul la 6 luni creste in aceasta luna cu peste 600 g, atunci medicii recomanda suspendarea fainoaselor din alimentatia acestora, si introducerea unor cantitati de fructe si zarzavaturi.
Bebelusul la 6 luni are parte de multe schimbari. In general, in aceasta perioada apare primul dintisor. Dar si aici lucrurile difera: exista cazuri, foarte rare, e drept, cand bebelusul se naste cu unul sau doi dinti, iar pe de alta parte exista cazuri cand primul dinte apare abia catre varsta de 1 an. Veti stii cand bebelusul la 6 luni se confrunta cu cresterea unui dintisor deoarece acea zona va fi putin rosie si umflata, si mai mult decat atat, va duce la gurita toate obiectele pe care le prinde in mana, muscandu-le cu putere. Este o perioada destul de dificila atata pentru sugari, cat si pentru parinti. In astfel de situatii bebelusul la 6 luni devine agitat, iritabil, nici somnul nu mai este linistit iar apetitul scade. Toate acestea sunt simptome cum ca bebelusul vostru are dureri provocate de cresterea dintilor. Mamele au mult de suferit si unele devin nervoase, agitate la randul lor, insa un medic specialist va sti sa ne dea sfaturile de care avem nevoie pentru a trece cu bine peste aceasta perioada. O alta caracteristica pe care o intalnim la bebelusul la 6 luni este faptul ca acesta ramane tot mai mult timp treaz. Daca pana acum bebelusul mai mult dormea, din aceasta perioada lucrurile incep sa se schimbe. Va avea pretentia ca cineva sa fie mereu in preajma lui, va prefera sa fie scos la plimbari tot mai lungi, va fi din ce in ce mai activ. Tocmai de aceea spuneam in articolele precedente ca implicarea tatalui in cresterea copiilor este foarte importanta. In asemenea situatii o mama nu se poate descurca singura cu un copil, si pentru ca lucrurile sa fie ok pentru bebelus, sa nu planga mereu dupa mama, tatal trebuie sa fie si el obisnuit sa petreaca timp cu sugarul. Tot in aceasta perioada, veti fi uimiti cum bebelusul la 6 luni va reusi sa se intoarca de pe spate pe abdomen. Deja un asemenea bebelus este destul de mare, si nu mai prefera sa stea pe spate, preferand mai mult sa fie asezat pe burtica, sau in sezut.
Bebelusul la 6 luni are deja foarte bine dezvoltate simturile precum auzul, vederea, avand evolutie din ce in ce mai mare si in ceea ce priveste limbajul. Bebelusul la 6 luni este o adevarata comoara, un copil in plina dezvoltare care are nevoie de toata atentia parintilor.