Bebelusul la 7 luni

Bebelusul la 7 luni deja nu mai este chiar un bebelus, dar am putea sa-i spunem un bebelus mai mare. Si ca sa va dovedesc ca am dreptate, putem discuta chiar si numai despre somnul acestuia. Daca pana acum somnul de noapte mai era intrerup, ba mai mult, parintii trebuiau sa se ridice si sa-l ia in brate, sa-l linisteasca, bebelusul la 7 luni are un somn de obicei neintrerupt. Si ce este foarte bine, e faptul ca daca e lasat in pace, bebelusul la 7 luni reuseste sa adoarma singur inapoi, cu jucariile lor.

Deja din aceasta luna, bebelusul la 7 luni este foarte stapan pe miscarile sale si exista posibilitatea sa se dezveleasca. De aceea, in functie de vremea si anotimpul de afara, medicii recomanda imbracarea acestuia in mod adecvat si invelirea lui cu un sac de dormit, din care poate iesi mai greu. Chiar daca ni se pare ca deja este foarte mare, bebelusul la 7 luni inca nu are atat de bine dezvoltata motricitatea incat sa mearga in patru labe. In cel mai fericit caz, acesta se taraste pur si simplu pe jos, se roteste si de cele mai multe ori, reuseste sa se deplaseze inapoi. Bebelusul la 7 luni este distractiv, daca stai sa il studiezi mai bine. Iti aduce zambetul pe buze in fiecare zi, fara prea mari eforturi. Nu este indicat sa fortam bebelusul la 7 ani in ceea ce priveste sustinerea sa in picioarea. Aceste lucuri decurg in mod normal, si bebelusul ar putea avea probleme mai tarziu, daca este fortat prea devreme sa stea singur in picioare. Apucarea obiectelor din jurul lui este deja o actiune pe care o face cu din ce in ce mai multa indemanare. Bineinteles ca pe bebelusul la 7 luni il atrag in primul rand obiectele interesante si viu colorate si veti observa in ochii lui dorinta de a prinde, de a apuca si de a ajunge la acele obiecte, chiar daca in unele cazuri acest lucru este imposibil. Bebelusul la 7 luni incepe deja sa pronunte primele silabe si pobesteste, bineinteles pe limba lui, cu foarte multa placere si mult drag. Bebelusul la 7 luni este deja foarte expresiv, si se bucura foarte mult cand vede persoane cunoscute, de exemplu. Exista bebelusi care sunt mai sociabili, si zambesc si persoanelor necunoscute, tocmai pentru ca acest lucru defineste varsta de 7 luni. Bebelusul incepe sa inteleaga lumea din jurul lui si este curios, dornim intotdeuna de a experimenta lucruri noi.
Bebelusul la 7 luni este in plina dezvoltare. Deja de la aceasta varsta si mancarea incepe sa se diversifice, si incet incet se transforma din bebelus in copil. In aceasta luna, calitatea perceptiilor tactile, auditive si vizuale este integrala. Este uimitor cum un bebelus evolueaza de la o zi la alta, este uimitor cat de bine se adapteaza lumii inconjuratoare, chiar daca la inceput pare atat de neajutorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × one =