Bebelusul la 8 luni

Despre bebelusul la 8 luni putem sa discutam deja foarte multe subiecte. Motricitatea pe care bebelusul la 8 luni o are este destul de fina, iar noi, ca parinti, cu siguranta vom fi din ce in ce mai mandri de el. De exemplu, daca vom incerca sa-l asezam pe spate, bebelusul la 8 luni nici nu va sta pe ganduri, ci se va intoarce fie pe o parte, fie pe alta. Daca il asezam pe burta, bebelusul va fi capabil sa isi tina capul sus, si chiar va incepe sa treaca in pozitia de mers in patru labe. Daca il punem in pozitia sezand, bebelusul la 8 luni se va tine destul de bine fara ajutor.

Inca la aceasta varsta bebelusul la 8 luni nu reuseste sa se ridice din pozitia culcat in cea de sezand, acest lucru fiindu-i accesibil abia dupa cea de-a 10-a luna. Este posibil ca bebelusul sa incerce sa se ridice chiar si in picioare, in patut, dar nu toti fac acest lucru la varsta aceasta. Daca bebelusul la 8 luni nu va surprinde cu asemenea miscari sa nu va ingrijorati, deoarece fiecare sugar are ritmul sau de dezvoltare.De asemenea, in aceasta perioada veti observa ca motricitatea fina este in plina dezvoltare. Daca pana acum bebelusul la 8 luni reusea sa cuprinda cate un obiect in mana, acum se napusteste asupra obiectului dorit, reuseste sa il prinda cu degetele si chiar sa il treaca dintr-o mana in alta fara sa il scape de fiecare data. Auzul unui copil de 8 luni este foarte bine dezvoltat. Acesta reuseste sa identifice zona de unde vine galagia, poate sa se intoarca fara probleme spre sursa, iar la sunetele neplacute va reactiona pe masura. De asemenea, bebelusul la 8 luni vede deja foarte bine toate lucrurile din jurul sau si de obicei, la aceasta varsta, strabismul dispare la majoritatea copiilor. Contactul social pe care bebelusul la 8 luni il are este mult mai amplificat tocmai datorita faptului ca simturile sale sunt foarte dezvoltate. Daca pana acum bebelusul la 6 luni zambea oricui, de acum inainte acesta poate manifesta o teama fata de straini. Parintii pot observa cum bebelusul la 8 luni devine mai retinut decat pana acum, atunci cand vine vorba despre a intra in contact cu oameni pe care nu-i cunoaste. Bebelusul la 8 luni are un somn linistit noaptea, iar in timpul zilei, in general, mai doarme o singura data, dar si acest lucru difera de la copil la copil.

Un copil care ajunge la aceasta varsta ne va uimi pe zi ce trece tot mai mult. Este un sentiment minunat sa poti observa fiecare modificare a unui bebelus. Dezvoltarea copilului la aceasta varsta este in plina amploare, deci va recomanda sa nu pierdeti nici o clipa din timpul pretios pe care puteti sa-l petreceti alaturi de copilul vostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × 1 =