Bebelusul la 9 luni

bebelusul-la-9-luniPentru bebelusul la 9 luni somnul devine deja foarte organizat. Deja de la aceasta varsta, sugarul reuseste sa doarma intreaga noapte fara intreruperi, si nu va mai da desteptarea la ore foarte matinale. Bebelusul la 9 luni este deja obisnuit si cu ritualul de somn, iar parintii nu trebuie sa se mai chinuie sa-l adoarma, deoarece acesta reuseste sa se adoarma relativ repede.

Specialistii ne mai spun ca desi doarme foarte bine noaptea, bebelusul la 9 luni se misca mult in somn, se incurca in cearceafuri si de dezveleste. Tocmai din acest motiv ei recomanda folosirea unui sac de dormit care sa fie in concordanta cu anotimpul de afara, si vom evita multe alte neplaceri care ar putea sa tulbure somnul micutului. Chiar daca bebelusul la 9 luni este intr-o continua crestere si deja alimentatia lui este diversificata, laptele ramane ingredientul principal in meniul sau. Si desi variatetea meniului ne poate duce cu gandul la o crestere in greutate, deja din aceasta perioada, bebelusul la 9 luni creste tot mai putin, nu se mai dezvolta intr-un ritm alert. Iar cand discutam despre cresterea in greutate, trebuie sa tinem cont de lungimea bebelusului, dezvoltarea psihomotorie, si de imbolnavirile pe care le-a suferit. Toate aceste detalii pot influenta bebelusul la 9 luni in ceea ce priveste greutatea sa. Bebelusul la 9 luni este un bebelus foarte activ. Veti observa inca de dimineata cu cata bucurie se joaca, si cu cata bucurie interactioneaza cu cei din jurul sau. Tot in aceasta perioada, bebelusul poate invata sa mestece alimente, si va incerca din rasputeri sa se tina de marginea patutului, sa incerce sa se ridice in picioare. Vazand ca nu reuseste, cel putin nu la primele incercari, este posibil ca sugarul sa devina agitat si nervos. Este important sa intelegeti ca in aceasta perioada bebelusul la 9 luni incepe sa realizeze unele lucruri, printre care si faptul ca nu poate face tot ce isi propune el. Parintii trebuie sa aiba rabdare si sa fie mereu alaturi de bebelusul la 9 luni. Daca discutam despre umblarea in 4 labe, deja un bebelus la aceasta varsta se descurca de minune. Unii dintre ei poate chiar reusesc sa se ridice in picioare, insa nu reusesc sa se tina mult timp asa. Este o perioada frumoasa, de care trebuie sa ne bucuram impreuna, parinti si copii. In general, bebelusul la 9 luni reuseste deja sa pronunte primele cuvinte, printe care se afla bineinteles cuvantul mama.

Un copil la aceasta varsta va incerca de asemenea sa imite o multime de sunete pe care le aude in jurul sau, va invata sa vorbeasca incet, in soapta, si chiar reuseste sa isi moduleze bine vocea. Un copil de 9 luni este inca retinut in ceea ce priveste contactul cu strainii, insa incet incet, facem progrese si in acest domeniu. Bebelusul la 9 luni reuseste sa isi exprime dorintele foarte clar, ba chiar reuseste sa fie foarte categoric atunci cand face acest lucru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 − sixteen =