Cu ce inlocuim scutecul? Cu olita, evident!

olitaPana si acesta sarcina a alegerii olitei pentru copil devine dificila cand mergi intr-un magazin cu produse pentru copii deoarece producatorii au avut grija sa multumeasca toate preferintele.

Copilul tau e maricel si vezi semnele ca e momentul sa treceti la etapa olita, dar se nasc intrebari: “Care olita e mai potrivita pentru copil?, Oare pentru baietei sunt olite speciale?, Unde gasesc olita de calitate? ”

E o perioada speciala din care trebuie sa iesiti invingatori si dumneavoastra si copilul, iar alegerea unei olite care sa-l determine pe copil sa o foloseasca este foarte importanta.

[ad]

Mai jos gasiti cateva sfaturi:
• cautati un magazin special pentru olite, si luati copilul cu dumneavoastra la cumparaturi, lasati-l sa vada mai multe olite, si in final ajutati-l sa aleaga olita cea mai potrivita.
• pentru parintii care locuiesc in zone unde nu sunt magazine speciale pentru bebelusi, sau pentru cei ocupati, aveti posibilitatea de a alege olita de la magazinele virtuale si sa comandati online.
• parintii care au baietel, trebuie sa stie ca sunt olite speciale pentru baieti, acestea sunt mai ovale, ca sa aiba spatiu suficient, astfel incat sa nu de-a pipi pe afara.
• daca observati ca, copilul prezinta interes pentru toaleta, si chiar isi exprima dorinta de a se aseza, puteti alege suporturi speciale pentru toaleta care pot avea si suport pentru picioare, sau puteti opta pentru suporturi simple si sa-i asezati dumneavoastra un scaunel sau o cutie de lemn pe care sa-si sprijine picioarele. Este foarte important ca micutul sa se simta confortabil, sa nu-i atarne picioarele pentru ca acest lucru ii da un sentiment de spaima, se asteapta sa cada in orice moment si va refuza sa se aseze pe toaleta.
• cand alegeti olita aveti in vedere ca aceasta sa fie foarte confortabila pentru copil, sa-i ofere siguranta si in acelasi timp sa-l atraga prin forma sa. Este bine sa alegeti olita care sa semene cu jucariile preferate, sa fie frumos colorata, si foarte stabila.
• exista o gama variata de olite, atat pentru baietei cat si pentru fetite, de la olita cea mai simpla care este si foarte convenabila ca pret, in jur de 5-10 lei pe bucata, pana la olita sub forma de tron pentru printi si printese, sau sub forma unor jucarii frumos colorate, care scot sunete sau care au cutiute muzicale incorporate, acestea au preturi cuprinse intre 20-300 lei. Puteti alege adaptoare pentru capacul toaletei simple sau cu scaunel incorporat, cu preturi cuprinse intre 30-250 lei. Mai exista olita sub forma de scaunel cu capac pe care il inchideti atunci cand nu o foloseste si o poate utiliza in camera lui ca si scaunel, asa o percepe ca facand parte din lucrurile lui si o va accepta mai usor, acestea au preturi intre 50-150 lei.
• indiferent de olita pe care o alegeti este foarte important sa aveti in vedere materialul din care este facuta olita, sa nu prezinte pericol pentru copil, sa aiba toate marginile rotunjite, spatarul sa fie ergonomic, sa-i asigure pozitia corecta a spatelui, sa fie stabila astfel incat copilul sa nu cada de pe ea, sa fie usor de curatat (pentru ca igiena olitei este foarte importanta), si usor de manipulat, atunci cand copilul va manifesta interesul de a o goli singur sa poata face aceast lucru fara prea mult efort.

Daca aveti probleme cu obisnuinta pe olita, va recomandam sa cititi si articolul “Olita-batalie castigata!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

thirteen − 13 =