Despre ingrijirea unui bebelus prematur

Adevarul este ca un bebelus prematur are nevoie, cu siguranta, de o ingrijire speciala. Insa acest lucru nu ar trebui sa ne sperie. In general mamicile care au de a face cu un bebelus prematur se sperie, se blocheaza, si se simt de-a dreptul nepregatite. Cu siguranta ca un astfel de copilas pare si este mai fragil decat unul nascut la timp, dar nu esti singura care trece prin aceasta experienta.
Atunci cand inca te afli la spital cu el si iti dai seama ca tu nu poti sa il ajuti cu mare lucru, ca mai multa grija ii ofera asistentele care de cele mai multe ori pur si simplu roiesc in jurul lui, este normal sa te simti putin descurajata. Dar atentie! Aceste lucruri nu sunt neaparat adevarate! Tu poti fii alaturi de copilul tau, chiar daca este un bebelus prematur si are nevoie de ingrijiri mai speciale. Este foarte important ca in asemenea situatii sa vorbesti cu el, chiar sa-i canti uneori, tocmai pentru a se obisnui cu vocea ta! De asemenea, specialistii recomanda sa pui langa un bebelus prematur si o haina care a stat mai mult pe langa tine, pentru a se obisnui si a-ti recunoaste mirosul. Cand copilul se afla la aparate, nu prea ai posibilitatea de a-l lua in brate, insa acest lucru nu inseamna ca nu poti fii alaturi de el si ca nu poti sa-l linistesti, atunci cand plange. Incearca sa fii alaturi de el punandu-ti o mana pe capul lui, iar cealalta pe spate sau pe burta, si veti vedea cum lucrurile vor reveni la normal. Aceasta modalitate functioneaza, si este indicat sa o practicati, deoarece il ajuta si pe acel bebelus prematur, si te intareste si pe tine ca mama, vazand ca se poate! O problema delicata atunci cand vine vorba despre un bebelus prematur are legatura si cu alaptatul. Multe mame sunt ingrozite de faptul ca nu pot sa-l alapteze la san inca din prima zi, insa in astfel de situatii trebuie sa dam dovada de maturitate si rabdare. Chiar daca nu poti sa faci acest lucru, totusi copilul poate fi hranit cu laptele tau, poate beneficia de componentele nutritive ale acestuia printr-un tub. Important este sa nu fiti descurajate, si sa intelegeti ca in momentul respectiv asa trebuie sa decurga lucrurile, asa este cel mai bine pentru bebe.
Multe mamici sunt ingrijorate si de aducerea acasa a unui bebelus prematur, insa acest lucru nu trebuie sa va sperie. Cu siguranta medicii nu il vor externa daca el nu va fi pregatit pentru acest pas. Dupa cum se stie, un bebelus prematur poate merge acasa doar daca a luat constant in greutate, se hraneste corespunzator si a demonstrat tuturor ca este bine, ca este pregatit, ca este un luptator! De multe ori este greu sa intelegem anumite situatii, insa si in cazul unul bebelus prematur, atitudinea noastra este foarte importanta! Aceasta il poate ajuta sau nu sa se faca bine si sa revina la normal!

 

Un comentariu la „Despre ingrijirea unui bebelus prematur

  1. Cred ca rolul de parinte (de oricare, mama sau tata) te ia pe nepregatite oricate carti sau sfaturi ai asculta. Cert e ca, odată cu timpul devine mai usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four + 13 =