Hranirea unui bebelus cu lapte praf

bebelusExista foarte multe mamici care aleg sa hraneasca un bebelus cu lapte praf de buna voie, insa exista si o multime de cazuri in care aceasta decizie este luata strict din motive medicale. Cu totii stim ca atunci cand lipseste lactatia, sau atunci cand mama sufera de o boala care ar putea afecta calitatea laptelui pe care un bebelus trebuie sa il consume, medicii ne recomanda intotdeuna hranirea cu formule de lapte.

In zilele noastre exista o multime de variante de lapte praf pentru bebelusi, si tocmai acest lucru creeaza dificultate in alegerea celui mai potrivit. In acest caz este foarte bine sa cunoastem tipurile de lapte praf existente, sa ne informam in legatura cu ce contine fiecare, si sa consultam un medic ce ne poate sfatui si indruma in alegerea laptelui praf pentru bebelus.Este important sa concultam un specialist in acest domeniu deoarece laptele praf trebuie ales in functie de nevoile nutritionale pe care le are bebelusul, si nu cred ca cineva dintre noi, fara scoala in domeniu, poate sa isi dea cu parerea despre acest subiect. Dupa ce cu ajutorul unui medic am reusit sa alegem laptele praf perfect pentru bebelus, trebuie sa fim atenti si la apa cu care il preparam. Nimeni nu spune ca apa de la robinet nu poate fi niciodata utilizata. Aceasta depinde foarte mult de zona in care locuiesti, si de calitatea apei. Stiu ca exista zone in care apa de la robinet este mai sanatoasa si mai curata decat orice alta apa plata cumparata din magazin. Daca nu esti sigura de faptul ca apa de la robinet este foarte ok pentru prepararea laptelui, atunci apa imbuteliata este cea mai recomandata varianta. Daca nu ai la indemana aceasta posibilitate, atunci poti folosi apa de la robinet, dar numai dupa ce te-ai asigurat ca s-a fiert foarte bine, inainte de a o folosi. In ceea ce priveste temperatura laptelui pe care il dam la bebelus, si aici sunt mai multe variante. Exista multi parinti care se straduiesc sa incalzeasca laptele praf la temperatura la care ar fi si laptele matern. De asemenea, chiar daca unii copii ar prefara poate si sa bea laptele mai putin caldut, sunt parinti care neaparat trebuie sa il incalzeasca destul de tare. Ce este foarte important este ca niciodata laptele nu trebuie sa fie fierbinte.

Cum poti teste daca temperatura laptelui este ok pentru bebelus? Dupa ce l-ai incalzit, pune cateva picaturi pe incheietura mainii tale. Acolo pielea este mai sensibila iar daca tie ti se pare prea cald, inseamna ca si pentru bebelus este prea cald. De asemenea, cand vine vorba despre incalzirea laptelui pentru bebelus, specialistii nu ne recomanda niciodata cuptorul cu microunde. Ei prefera varianta in care punem sticla cu lapte intr-un vas cu apa calda, spunand ca este cea mai sigura solutie de incalzire a laptelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 × 4 =