CadouriCadouri copii

Cadouri pe care sa NU le iei copiilor de sarbatori

Anotimpul in care ne aflam acum ne face sa ne gandim cel mai mult la cadouri, si mai ales acum, cand se apropie Craciunul. Nu se pune problema sa nu putem gasi cadouri perfecte, avand in vedere invazia acestora in magazinele de toate tipurile. Cred ca este important sa stim ca exista si cadouri ce nu sunt foarte indicate pentru copii, cel putin nu la varste prea mici. Si stiu ca de cele mai multe ori aceste cumparaturi se fac in graba, insa merita sa ne facem timp si sa alegem daruri pe care copii sa le foloseasca, sa se bucure de ele si sa nu le dauneze in nici un fel.
Stim cu totii ca in general copii sunt foarte entuziasmati de acele cadouri galagioase, care fac zgomot. Mp3Player-ele, Mp4player-ele si multe alte elecronice de ascultat muzica se pare ca se numara printre darurile preferate ale copiilor. Atentie insa ca aceste cadouri pot dauna auzului copiilor. Daca ai un copil care isi doreste un aparat de ascultat muzica, incearca sa gasesti unul potrivit pentru varsta lui, care sa aiba setari standard, mai ales atunci cand discutam despre volum. Noi ca parinti nu vom putea sa le controlam intotdeuna volumul acestor aparate, si in astfel de cazuri, e posibil ca ei sa asculte mult prea tare muzica, iar mai tarziu sa aiba probleme cu auzul. Tot in lista copiilor pentru Mos Craciun, printre cele mai dorite cadouri se numara si anumite pusti, pistoale sau mitraliere. Dar daca ne dorim o lume si o viata mai buna pentru copii nostri, ar fi bine sa evitam astfel de daruri. Oricum, fara sa vrem, acestia sunt martori unor violente si agresivitati din ce in ce mai mari, asadar, nu cred ca este nevoie ca timpul alocat jocului sa puna accent pe acest domeniu. Exista cadouri cu scop educativ, creativ, care sa le puna copiilor in valoare calitatile, care sa ii ajute sa descopere lumea inconjuratoare. Incercati sa evitati a „hrani” agresivitatea copiilor, si incercati sa puneti accent pe lucrurile pozitive. De asemenea, mai ales atunci cand discutam despre copii mici, incercati sa nu cumparati cadouri minuscule, sau obiecte care seamana cu fructe, legume si alte alimente. Desi uneori ni se pare imposibil, copii cu varsta pana in 4 ani au sanse mari de a se ineca atunci cand au acces la astfel de jucarii. Nu degeaba pe fiecare jucarie, pe toate cadourile, este specificata varsta copiilor pentru care acelea sunt recomandate. Consider ca este important sa tinem cont de aceste informatii, pentru binele copilului nostru.
Eu intotdeuna am preferat sa ofer cadouri decat sa le primesc si din fericire, am rabdarea necesara sa le caut pe cele mai frumoase. Pana la urma nu conteaza valoarea baneasca ce am cheltuit-o pe anumite daruri, cat gestul in sine, si utilitatea acestora. Haideti sa ne bucuram de aceste sarbatori, sa invatam sa facem cadouri pretioase, si sa invatam de asemenea ce daruri sa nu le oferim copiilor.

 

4 comentarii la “Cadouri pe care sa NU le iei copiilor de sarbatori

  1. Ce cred ca nu trebuie cumparat copiilor:
    – jucarii ce mimeaza armele
    – jocuri video complexe, doarece le atrage atentia prea mult
    – jucarii ce nu pot fi folosite decat vara
    – daca le cumpar gadgeturi, asigura-te ca le iei si softuri educatie pentru acestea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =