Ce role pentru copii alegem?

Cand este momentul sa cumpar role pentru copii? Ce fel de role sa aleg, cu patru, trei sau un sir de roti? Din ce material sa fie facute? Sunt doar cateva dintre intrebarile pe care ni le punem atunci cand ne hotaram sa cumparam role pentru copii.

Voi incerca sa raspund pe rand la aceste intrebari si, in final, sper ca veti sti ce role pentru copii sa alegeti.

[ad]

Cand este momentul sa cumpar role pentru copii?

Copiii din ziua de azi sunt foarte dezoltati, si fizic si psihic, cu toate acestea nu este indicat sa-l invatati pe role inainte de 4 ani. Motivul este foarte simplu, totul tine de echilibru. Copiii pana la trei ani invata corect sa mearga, sa alerge, sa-si tina echilibrul pe picioare, daca doriti sa faca sport, cele mai indicate sunt prima data tricicletele si bicicletele cu roti ajutatoare, abia pe urma rolele. Daca copilul are probleme ortopedice, inainte de a va hotara sa-l incaltati cu role, cereti opinia unui medic ortoped, el va poate sfatui daca este momentul potrivit si ce fel de role pentru copii sa alegeti.

Ce fel de role sa aleg?

Atunci cand ne aflam in fata raionului de sport, este intrebarea care ne vine prima data in minte. Daca ati vizitat mai multe magazine cu role pentru copii, ati observat ca sunt mai multe tipuri de role, cu patru roti, cu trei roti, una in fata si doua pe spate, si cu un sir de roti, la fel ca si patinele.

Pentru inceput sunt indicate cele cu patru si cu trei roti, ofera o stabilitate mai buna si copilul isi mentine echilibrul mai bine, este foarte important ca el sa se simta in siguranta, sa nu dezvolte nici un sentiment de frica.

Daca l-ati pus pe patine prima data, atunci cumparati role cu un singur sir de roti.

Din ce material sa fie facute?

Sunt role pentu copii din plastic, material sintetic, piele, cu sireturi sau cu benzi care se inchid peste picior cu un sistem special. Cele mai indicate sunt cele din material sintetic si piele, deoarece piciorul poate respira mai bine, cele din plastic sunt mai dure pe piciorul copilului, dar sunt mai ieftine, siretul asigura o fixare mai buna a ghetei pe picior, dar indiferent de tipul de role pentru copii pe care le alegeti, acestea trebuie sa sustina piciorul si glezna fixe, sa nu produca vatamari ale piciorului in caz de cazaturi.

Materialul rotilor este de asemenea foarte important, sunt roti din plastic si roti din silicon, cele din plastic sunt mai sensibile, crapa repede, cele din silicon sunt rezistente, aluneca usor, si rezista mai multi ani, dar sunt mai costisitoare.

Ce este bine de stiut, cumparati role la care rotile sa se poata schimba in caz de deteriorare.

In final va mai dau cateva sfaturi importante, daca doriti sa aveti role pentru copii mai multi ani, sau sa ramana la inca o generatie, alegeti role reglabile, la acestea calapotul se poate trage si se pot folosi inca doua numere in plus, nu uitati sa cumparati echipamentul de protectie care contine cotiere, genunchiere, aparatori palma, si ce este cel mai important, casca de protectie.

Nu lasati copilul pe role daca nu este echipat corespunzator, pana invata se produc multe cazaturi si de aceea trebuie aparat de ranile care pot aparea.

2 comentarii la „Ce role pentru copii alegem?

  1. Buna ziua,

    Am gasit la magazinul din pagina web role copii pentru pustiul meu, mai exact X-One combo de la Fila. Imi puteti spune daca este o alegere buna?
    Va multumesc

  2. Buna ziua, Am gasit la magazinul din pagina web role copii pentru pustiul meu, mai exact X-One combo de la Fila. Imi puteti spune daca este o alegere buna?
    Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

sixteen + 14 =