Despre cadouri pentru copii

cadouri-pentru-copiiIn momentul in care ajungi sa fii parinte, incepi sa te gandesti tot mai mult la aceasta expresie: “cadouri pentru copii”. Dar mai mult decat atat, cred ca trebuie sa invatam sa cumparam acele cadouri pentru copii care sunt potrivite, si de asemenea, acestea trebuie cumparate la momentele potrivite.

Cu totii ne amintim de bucuria pe care o aveam cand primeam un cadou frumos inpachetat, cand eram si noi copilasi. E adevarat, aceste cadouri pentru copii pot fi un limbaj de iubire, prin care le spunem cat de importanti sunt pentru noi si cat de mult ii iubim. Atentie insa la pericolul de a cadea in cealalta extrema. Foarte multi parinti din zilele noastre pur si simplu nu au timp de copii lor si prin aceste cadouri pentru copii incearca sa inlocuiasca prezenta lor in viata lor, incearca sa inlocuiasca atentia lor.

Cum stii daca un cadou este de fapt un limbaj de iubire? Aceste cadouri pentru copii trebuie sa le aduca intr-adevar bucurie, sa ii faca sa fie plini de emotie, sa desfaca ambalajul cu “sufletul la gura” si chiar mai mult decat atat, sa povesteasca celorlalti ce cadou frumos au primit. In momentul in care aceste cadouri pentru copii nu ii mai sensibilizeaza deloc pe cei mici, poate pentru ca au prea multe sau le primesc prea des, atunci poti fii sigur ca ele nu mai reprezinta un limbaj de iubire. Trebuie sa fim atenti la cat de des oferim copiilor cadouri. Exista cazuri in care atunci cand aceste cadouri pentru copii sunt oferite, ei pur si simplu par nemultumiti. Nu le place ceea ce au primit ba chiar ar face orice sa distruga obiectele. Ce inseamna acest lucru? Niste simple cadouri pentru copii nu pot inlocui afectiunea si atentia de care au ei nevoie. Incearca sa petreci mai mult timp cu ei, sa va jucati impreuna, sa cititi, sa iesiti la plimbare si atunci, poate si cadourile primite vor avea alte efecte. Un copil are nevoie de ascultare, de incurajare,de afectiune, lucruri care in nici un caz nu pot fi inlocuite de aceste cadouri pentru copii.

Atunci cand te gandesti la cadouri pentru copii, trebuie sa alegi si momentul potrivit. Trebuie sa stii cand un copil are nevoie de un asemenea gest, si trebuie sa fii atent la toate detaliile. Pentru copii, ambalajul este foarte important, aproape la fel de important ca si cadoul in sine. Atentie asadar si la acest aspect, incercati sa faceti lucrurile bine pana la capat. Atunci cand ne gandim la cadouri pentru copii nu trebuie sa ne gandim la cele mai scumpe jucarii. Va garantez ca un copil va fi foarte bucuros si de o piatra frumos colorata pe care ai gasit-o in parc, sau diverse alte obiecte confectionate manual de tine. De asemenea, aceste cadouri pentru copii nu trebuie sa fie nicidecum zilnice. Asa cum toate lucrurile au o limita si in acest caz este valabil acest lucru. Daca oferiti cadouri pentru copii prea des, ei pur si simplu nu vor stii sa le mai aprecieze, si ele isi pierd din valoare.

Da, trebuie sa oferim cadouri pentru copii celor micuti insa cum spuneam si anterior, atentie la momentele in care le oferim si la cat de des facem acest lucru.

2 comentarii la „Despre cadouri pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × 1 =