Mos Nicolae si copii

Ieri a fost o zi in care cele mai frecvente cuvinte folosite au fost Mos Nicolae si copii. Am iesit si eu putin in oras, insa am ales sa plec inapoi acasa cat de repede. Era o aglomeratie incredibila. Toata lumea fugea incoace si incolo sa caute, sa gaseasca si sa cumpere cele mai frumoase cadouri pe care Mos Nicolae ar putea sa le aduca pentru copii. Chiar si noua, oamenilor mari deja, ne face placere atunci cand vine momentul sa facem schimbul de cadouri, deci cu atat mai mult copiilor.
Cred ca ieri toti copii din intreaga lume s-au pus pe treaba si au incercat sa-si curete cat mai bine ghetutele, crezand ca astfel darurile vor fi mai multe si mai interesante.Trebuie sa recunoastem ca luna decembrie aduce bucurie in sufletele oamenilor, si parca la sfarsit de an incepem sa ne gandim mai mult la ceilalti, decat la noi insine. Ar fi interesant sa incercam sa traim ca in luna decembrie si in celelalte luni ale anului. Nu cred ca este nevoie sa asteptam sfarsitul anului pentru a fi mai buni unii cu altii. Intr-un fel, da, luna decembrie poate fi considerata cea mai frumoasa luna din an, in care copii, si nu numai, sunt cei mai fericiti. Dar am putea sa ne gandim si la copii orfani, cei care nu au parinti si nu pot simti aceste bucurii, sau cei care de cele mai multe ori dorm pe strada, neavand nici un acoperist deasupra capului. Parca nici nu poti sa te bucuri la maxim, gandindu-te la acei copii care nu au nici macar o pereche de papuci in picioare, nu? Cred ca ar fi minunat daca cineva s-ar gandi si la ei. Cred ca noi ne-am simti mult mai impliniti daca am incerca sa facem ceva si pentru acesti copii, daca am putea sa ne luam rolul de Mos Nicolae si sa le aducem zambete pe fata. Ideea nu este aceea de a darui cadouri dintre cele mai costisitoare, insa gestul in sine este foarte important. Copii in general stiu sa se bucure de cele mai mici si marunte gesturi, si cu atat mai mult copii care de obicei nu sunt rasfatati in acest mod. Sper ca v-am pus pe ganduri si credeti-ma ca daca pe langa copii vostri veti mai face fericit macar un copi orfan, sarbatorile va vor aduce mult mai multa liniste, pace si implinire.

Asadar, Mos Nicolae aduce daruri acelor copii care au fost cuminti dar de asemenea, pentru cei care au fost mai neascultatori, exista celebrele nuieluse, care au impanzit si ieri intreaga lume. Atat darurile, cat si nuielusele sunt puse in ghetutele pe care copii le-au curatat, cum spuneam si anterior, din toata inima si cu tot dragul. Aseara toti copii au fost foarte cuminti, sunt singura, s-au pus in pat devreme si au adormit cu gandul la cadourile pe care le vor gasi in aceasta dimineata. Cred ca bucuria de a darui, intotdeuna este rasplatita. Mie cel putin, mereu mi-a placut mai mult sa daruiesc decat sa primesc, si nu au lipsit momentele in care si eu, la randul meu, am fost surprinsa peste masura! Fiti darnici, fiti bucurosi si nu lasati astfel de momente sa treaca pe langa voi fara sa profitati la maxim de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

19 − eighteen =