Camera copilului transformata in camera pentru doi copii

camera-copiluluiAproape in viata fiecarui parinte trebuie sa existe un moment in care se fac modificari in camera copilului. Atunci cand cineva are deja un copil, cu siguranta va aparea si al doilea, la un moment dat. Exista si parinti care se multumesc cu o singura binecuvantare, insa exista si parinti care isi doresc mai mult decat atat. Cand apare al doilea copil, camera copilului trebuie transformata in camera copiilor.
Nu toti avem posibilitatea ca atunci cand apare un al doilea copil, cand familia se largeste, sa oferim fiecaruia cate o camera. Din acest motiv, camera copilului ar putea fi transformata intr-un loc mai pragmatic, mai incapator, in care sa aiba amandoi copiii loc. Adevarul e ca in zilele noastre copii sunt foarte rasfatati si mai ales atunci cand stiu sa isi ceara drepturile, poate ca ar prefera sa aiba fiecare camera sa. Dar camera copilului, daca este transformata in camera copiilor, poate fi o adevarata sursa de bucurie. Ne amintim cu totii de copilarie cand stateam impreuna cu fratii nostri fara a avea prea multe pretentii. O multime de intamplari haioase, povesti, jocuri si activitati care nu ar fi realizate, in momentul in care fiecare copil sta in camera sa. Daca primul copil a fost baiat iar al doilea tot baiat, atunci camera copilului nu va trebui sa suporte foarte multe modificari. Iar acest lucru este valabil si in cazul in care in familie exista doua fete. Lucrurile mai complicate apar atunci cand de exemplu, primul copil a fost baiat iar al doilea este fetita, si invers. Este posibil sa fii colorat si aranjat camera copilului in culori potrivite baietilor, si atunci, partea in care vor aseza fetita va trebui reamenajata. Sau, exista posibilitatea de a redecora intreaga camera intr-o singura nuanta, dar care sa se potriveasca atat pentru fetite, cat si pentru baieti. Cea mai mare modificare in camera copilului va fi cu siguranta cea legata de pat. Acesta cu siguranta va trebui schimbat. Fie incercati sa introduceti un pat de doua persoane, daca va permite spatiul, sau daca nu, puteti opta pentru un pat supraetajat. Paturile supraetajate sunt haioase si copii le iubesc, insa trebuie alese cu grija. Acestea trebuie sa ofere siguranta copilului, sa fie foarte stabile iar copii trebuie sa fie in stare sa le foloseasca. Este foarte important ca in camera copilului acesta sa se simta confortabil, si sa nu ii fie frica de nimic. Exista copii care au teama de inaltime, si atunci, existenta unui asemena pat trebuie scoasa din calcul.
Copii sunt o bucurie in fiecare familie. Chiar daca nu este o munca usoara, sa fii parinte este o mare implinire. Camera copilului este una dintre atributiile pe care trebuie sa le implinim, deoarece este de datoria noastra sa cream conditii optime pentru cresterea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × three =