Masuri de siguranta pentru camera copilului

camera-copiluluiCamera copilului este universul acestuia. Avand in vedere ca un copil acolo petrece cel mai mult timp, trebuie sa fim la curent cu masurile ce ar trebui luate, pentru ca el sa se simta si sa fie in siguranta. Se intampla foarte multe accidente in aceste spatii, si din pacate, de mult ori, acestea puteau fi evitate daca eram mai atenti.

Cand vine vorba despre camera copilului, putem discuta in primul rand de patut. Atunci cand achizitionam un patut, trebuie verificat foarte bine. Cu trecerea timpului bebelusul creste, poate incepe sa sara in el, si nu am vrea ca la un asemenea gest sa se intample ceva rau. In cazul in care apare deja si al doilea copil, pentru camera copilului noi nu recomandam patul supraetajat. Bineinteles, in ceea ce priveste economisirea spatiului este varianta cea mai buna, insa foarte multe accidente s-au intamplat din aceasta cauza. Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont atunci cand vine vorba despre siguranta copilului in camera copilului ar fi prizele de curent. Stiu ca multi dintre noi ignoram aceste detalii, insa prizele trebuie protejate, astfel incat cei mici sa nu se poata curenta. Exista solutii pentru aceasta problema, si cred ca cel mai bine este sa prevenim orice posibil accident, decat sa actionam atunci cand poate fi prea tarziu. Atunci cand dai comanda pentru mobila din camera copilului, trebuie sa fii foarte atenta la design. Colturile de la mobila pot fi foarte periculoase pentru cei mici. Incearca sa gasesti o solutie care sa te lase sa stai linistita atunci cand ai un copil ce se joaca in camera lui, fara sa te ingrijorezi ca ar putea fi accidentat. De asemenea, foarte important este sa nu lasi niciodata fereastra deschisa, daca tu nu esti in zona. Pentru cei care stau la casa si strada lor este destul de circulata, cel mai sigur este sa stati cu poarta inchisa, pentru a nu avea surprize neplacute.
Daca tot discutam despre ferestre si camera copilului, atentie la cheia de la usa. Nu o lasa niciodata in interiorul camerei. Din joaca, un copil se poate inchide acolo, se poate speria, si de aici pana la o mica sau mare accidentare nu mai este cale lunga. Parintii au tendinta sa pastreze in camera copilului si obiecte care nu apartin acestuia, si care pot fi de asemena periculoase. Am intalnit intr-o camera de copii o cutie cu medicamente, produse cosmetice si chiar produse chimicale. Va dati seama ce s-ar putea intampla daca un copil le-ar descoperi si ar avea dorinta de a le explora.
Camera copilului trebuie sa fie un mediu in care copilul sa fie in siguranta, si parintii sa fie siguri, de asemenea, ca nu se poate intampla nimic micutului lor. O buna organizare a camerei va va da posibilitatea de a observa lucrurile care nu sunt in ordine, si de a interveni, atunci cand este cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eighteen − eight =