Sfaturi pentru a mentine curatenia in camera copilului

De obicei, camera copilului se afla intr-o continua dezordine. Eu cel putin am observat, in vizitele pe care le faceam familiilor cu adolescenti sau copii, ca in camerele acestora lucrurile nu sunt foarte ordonate. Insa camera copilului poate fi un spatiu si un mediu relaxant, placut, uneori dezordonat, si este important sa intelegem cum putem rezolva aceasta problema.

Pentru a mentine curatenia in camera copilului, este indicat sa existe destule dulapuri si rafturi, pentru ca acesta sa poata depozita toate lucrurile sale. Este de asemenea important ca de cand sunt copii mici, sa incercam sa le explicam cat este de vitala curatenia, si cum sa dea cu aspiratorul sau sa stearga praful. La inceput, bineinteles ca veti face toate aceste lucruri impreuna. Daca va veti ajuta copii sa mentina camera copilului curata, si veti munci alaturi de el, cu timpul sarcinile vor ramane doar asupra lui. Insa e important ca la inceput sa ii oferiti sprijinul. Cu siguranta vor munci mai cu drag si spor.

Pentru a capta atentia copiilor in ceea ce priveste timpul alocat curateniei, in camera copilului, ati putea realiza o harta, care sa reprezinte toate lucrurile si locurile care trebuie curatate, sterse sau spalate. Va asigur ca aceasta metoda da rezultate, si copii vor incerca din greu sa acopere toate zonele semnate de pe harta. Asadar, putem face ca timpul alocat acestor activitati sa fie distractiv, nu neaparat monoton sau plictisitor. Dar este foarte importanta atitudinea voastra ca parinti, atunci cand ii initiati in aceste actiuni. Camera copilului trebuie sa fie macar uneori curata. Si atunci, pentru a obtine acest lucru, puteti apela si la cateva recompense. In cazul unor copii, lucrurile doar asa functioneaza. Si atunci, daca pastreaza curatenie in camera copilului timp de o luna, puteti sa-I dati niste bani in plus de buzunar. Nu e chestie de santaj, cum cred altii, insa o parte dintre copii doar asa pot fi motivati sa faca unele lucruri. Cel putin pana se maturizeaza putin, si incep sa inteleaga cat de importante sunt acestea.  Pentru ca in camera copilului sa fie mentinuta ordinea si curatenia, este important sa-i invatam ca atunci cand nu mai au nevoie de anumite obiecte sau jucarii, fie sa le arunce, fie sa le dea altor copii. Daca aduna in fiecare zi cate ceva in camera lor, va fi greu ca aceasta sa arate impecabil.

In camera copilului va exista curatenie si ordine, daca bineinteles copii vor vedea in parintii si fratii lor un exemplu. Daca in restul casei lucrurile nu sunt foarte asezate, nu putem avea pretentia de la copii ca in camera lor toate sa straluceasca.

Un comentariu la „Sfaturi pentru a mentine curatenia in camera copilului

  1. Uneori este foarte greu sa explic baiatului de ce este necesar sa mentina curatenia, insa ideea cu harta cu siguranta il voi incerca. El va fi micul pirat care dupa ce curata un loc, gaseste comoara ascunsa, fie acesta o bomboana sau o mica jucarie. Mersi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × 3 =