Termometrul de camera pentru copii

termometrul-de-cameraTermometrul de camera pentru copii este un accesoriu foarte important, care nu trebuie sa lipseasca din camera unui copil. Poate ca multi va ganditi ca termometrul de care are cel mai mare nevoie un copil este acela care verifica temperatura corpului si da, si acesta este important, insa termometru de camera are si el rolul sau .

Termometrul de camera pe care il utimizam in camera copilului are acelasi rol ca orice alt termometru de camera: acela de a monitoriza temperatura  spatiului respectiv. Ce este important sa urmarim atunci cand dorim sa achizitionam un astfel de obiect? In primul rand sa fim atenti ca termometrul de camera sa fie integru, sa nu fie spart. De asemenea, este foarte important sa te asiguri care sunt temperaturile limita pe care le poate atinge. Exista termometre de camera foarte speciale care ating temperaturi foarte foarte ridicate sau foarte scazute, dar pentru care platesti bani in plus. Sunt sigura ca avand in vedere clima in care tara noastra se incadreaza, nu avem nevoie de termometre atat de speciale, deci nu merita sa arunci cu bani doar asa, pentru a avea un termometru extreme de special. Atunci cand doresti sa cumperi termometrul de camera pentru copilul tau, trebuie sa verifici acuratetea si exactitatea cu care acesta reactioneaza, chiar si la schimbari bruste de temperature. Daca tot avem un termometru in camera, ar fi bine ca acesta sa indice valorile exacte ale temperaturii, indiferent de cat de bruste sunt aceste treceri. In general, acele termometre care sunt din plastic sunt mai slabute, sunt si mai ieftine, insa nimeni nu poate garanta ca sunt exacte, in ceea ce priveste datele furnizate. Dupa ce am achizitionat termometrul de camera, este foarte important sa fim informati in ceea ce priveste temperatura indicata, pentru un astfel de spatiu. Stim cu totii ca in camera copilului nu trebuie sa fie nici prea cald, dar bineinteles, nici prea racoare. Care este asadar temperatura cea mai indicata? Specialistii spun ca in primele zile de viata, termometrul de camera ar trebui sa indice constant undeva in jur de 23-24 de grade Celsius, insa dupa 5-6 saptamani, aceasta temperatura trebuie sa scada. Ideal este ca peste zi temperatura constanta sa fie de 20 de grade Celsius iar noaptea, chiar mai putin, 18-19 grade Celsius. Aceasta este temperature considerate optima, potrivita pentru copilul tau, dar si pentru adulti.

Stiu ca si atunci cand aerisim camera, iarna de exemplu, avem apoi tendita de a da la maxim caloriferele si de a lasa sa patrunda o caldura excesiva, insa trebuie sa intelegem ca acest lucru nu este foarte indicat. Daca specialistii care au studiat corpul uman spun ca temperatura in camera trebuie sa fie de apriximativ 20 de grade, sunt sigura ca asa este cel mai bine si cel mai sanatos pentru noi si familia noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × two =