Cadouri copiiCopii veseli

1 iunie – Ziua internationala a copiilor

Ieri intreaga omenire a sarbatorit ziua internationala a copiilor. Oare ne-am bucurat din plin de aceasta zi? Am incercat sa fim mai atenti cu copii, fie ca e vorba de frati, surori, nepoti? Pana la urma, ziua internationala a copiilor poate fi sarbatorita si de catre adulti, pentru ca vrem nu vrem, undeva, copilul din noi si-ar dori acest lucru.

Daca ar fi sa ne gandim la prima oara cand s-a sarbatori ziua internationala a copiilor, putem observa ca a fost cu mult timp in urma, undeva in anul 1920, in Turcia.  Ieri, am avut asadar parte de o sarbatoare cu o istorie mare! Oricum, parerea mea este ca noi, ca parinti de exemplu, nu avem nevoie de ziua internationala a copiilor, pentru a-i sarbatori, si pentru a-i face fericiti. Chiar daca poate ca in aceasta zi ne facem timp de surprize mai placute decat in general, nici in cecelalte zile ale anului, nu trebuie sa-i neglijam. Ei au nevoie de toata atentia si ingrijirea noastra. Dar totusi, daca avem o zi a mamelor, o zi a tatilor, de ce nu am avea si o zi a copiilor?

Ziua internationala a copiilor este bine sa fie o zi speciala, pentru fiecare copil in parte. In aceasta zi copii trebuie rasfatati, tratati ca niste printi si printese. Noi ii avem pe ei, ei ne au pe noi, si astfel putem avea parte de o zi deosebita. Exista multi copii care poate nici nu stiu ce inseamna de fapt ziua internationala a copiilor, care nu au putut sa se bucure niciodata de darurile parintilor si de atentia deosebita a acestora. Copii orfani au poate cea mai mare nevoie de atentia noastra, intr-o astfel de zi. Si chiar daca noi avem copii nostri, nu ar fi nimic rau in a le face si altora o bucurie. Ar fi minunat ca de ziua internationala a copiilor, intr-adevar sa fie sarbatoriri toti copii din lume! Si noi, fiecare, putem face cate ceva in aceasta privinta! Daca anul acesta nu ai reusit sa iti faci timp pentru a face un copil sa zambeasca, te provoc pentru anul viitor, cand de ziua internationala a copiilor, ai putea face pe cineva fericit! Fara nici un semn de intrebare, te vei simti atat de fericit si implinit, poate ca niciodata pana atunci! Adevarul este ca in tara noastra, sunt foarte multi copii singuri, pentru care ziua international a copiilor nu inseamna mare lucru! Dar am putea incerca sa le aducem cate un zambet pe buze, fara prea mari eforturi! Nu trebuie sa le oferim cadouri costisitoare, trebuie doar sa-i facem sa se simta si ei important si iubiti, de ziua internationala a copiilor.

Deschide-ti inima, de ziua internationala a copiilor!

2 comentarii la “1 iunie – Ziua internationala a copiilor

  1. Foarte multi nici nu stiu ca este sarbatoarea lor in aceasta zi magica. Fiecare dintre noi poate aduce un zambet pe buzele unui copil nevoias. Nu trebuie sa cheltuim sume mari. Putem „doar” sa le oferim jucariile de care copii nostrii nu mai au nevoie. In acest fel cauzam bucurie unui copil nevinovat si invatam si pe prichindeii nostri arta daruirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + thirteen =