Atentie! Copil pe skateboard

Skateboard-ul este o bucata de lemn cu 4 roti, iar sportul acesta se numeste skateboarding. Exista cateva lucruri pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a lasa un copil pe skateboard. Tinerii cred ca nu exista nici un motiv de ingrijorare privind siguranta atunci cand practica skateboarding-ul, cel mai rau lucru care s-ar putea intampla ar fi o cadere. Insa lucrurile nu stau chiar asa.

[ad]

Practicat in orice anotimp, sportul ofera unui copil pe skateboard multa miscare, mentinerea echilibrului, controlarea vitezei si forta. Dar este un sport periculos. Un copil pe skateboard poate deveni periculos pentru cei din jur atunci cand este la inceput si nu reuseste sa isi controleze miscarile si viteza. Un copil pe skateboard este periculos daca nu are experienta si se arunca cu viteza inainte! Au fost o multime de accidente care s-au terminat cu oase rupte, dar acestea pot fi evitate daca urmati cateva reguli simple.

Daca sunteti in afara spatiului destinat skaterilor fiti foarte atenti la pante. Pentru un copil pe skateboard incepator alunecarea pe pante poate fi o experienta interesanta si o provocare, dar v-ati putea afla intr-o situatie foarte periculoasa nestiind cum sa opriti. Exersati mai intai in locuri drepte, abia apoi pe pante. Cateva miscari de „imprietenire cu placa” sunt necesare la inceput.

Nu lasati un copil pe skateboard inainte sa invete cum sa se opreasca. Multe accidente se intampla deoarece un copil pe skateboard nu reuseste acest lucru. O metoda simpla de a opri este punand piciorul din spate jos. Alta ar fi sa sariti de pe skate alergand in directia de coborare, metoda este recomandata la viteze mici. O alta, este ridicarea rotilor din fata pana cand tail-ul (coada) atinge asfaltul.

Un copil pe skateboard trebuie sa foloseasca echipament de protectie. Unii nu doresc sa investeasca in echipamente de protectie atunci cand incep crezand ca nu vor merge foarte repede si nu vor fi raniti. Echipamentul de protectie al unui copil pe skateboard se compune din: incaltaminte pentru skateboarding (au talpa dreapta si nu aluneca), genunchiere, cotiere si casca. Prin purtarea acestora copilul va fi protejat la cazaturi. Un copil pe skateboard echipat ca un robot nu va putea controla miscarile cum ar trebui, insa nu uitati ca siguranta este pe primul plan si puteti folosi si alte echipamente de protectie suplimentare.

Cel mai simplu mod de a porni este sa puneti un picior in fata iar cu celalalt picior sa impingeti, apoi il ridicati si pe acesta pe partea din spate a skateboard-ului.
Pentru a vira trebuie sa inclinati placa in directia in care doriti sa intoarceti. Sau puteti lua curba daca va ridicati pe rotile din spate si va intoarceti. Un copil pe skateboard trebuie sa fie relaxat, sa tina genunchii usor indoiti astfel schimbarea centrului de greutate va fi usoara. Siguranta este cea mai importanta!

Voi ce experiente interesante ati avut pe skateboard?

7 comentarii la „Atentie! Copil pe skateboard

  1. Pare un sport periculos. Nu ai nicio optiune cand trebuie sa te opresti brusc si nu e prinsa in niciun fel de tine (facand abstractie de grip tape – smirghelul pe care stai cu picioarele). Nici cu genuchere sau cotiere nu mi se pare mai sigur, poti oricand sa-ti rupi un os, indiferent de protectii.

  2. Este destul de periculos, mai ales cand este practicat de copii in spatiile publice. In parcuri este cel mai periculos pentru ca se pot intampla multe accidente deoarece sunt foarte multi copiii care se joaca in zona. Copiii care il practica ar trebui sa fie supravegheati in permanenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

8 − 4 =