Celebreaza inocenta de ziua copilului – 1 iunie

Ziua copilului este cu adevarat importanta, nu numai pentru cei mici dar si pentru noi, cei mari, daca avem curajul sa redevenim copii si sa ne reamintim de propria copilarie.

Copilaria este cea mai frumoasa etapa din viata fiecarui om pentru ca in aceasta perioada ne bucuram inocenti la maximum de jocuri, jucarii… Copiii nu inteleg realitatea dura a timpului in care traiesc decat mai tarziu si sunt bucurosi in lumea lor fantastica.

[ad]

Ziua copilului este o zi speciala in care sarbatorim copilaria.
Ziua copilului este declarata aproape in intreaga lume la 1 iunie insa exista si exceptii. Ziua copilului internationala a fost declarata la conferinta mondiala de la Geneva, Elvetia – si a fost declarata pentru bunastarea copiilor. In Romania, ziua copilului se sarbatoreste in 1 iunie, insa in India ziua copilului este sarbatorita in 14 noiembrie. Aceasta zi comemoreaza ziua de nastere a primului ministru al tarii, care iubea foarte mult copiii. In Japonia ziua copilului este sarbatorita in 5 mai, in Israel este sarbatorita in 9 Octombrie, iar in Hong Kong in 4 aprilie.

Indiferent de data la care se sarbatoreste, ziua copilului este o bucurie ori de cate ori soseste, atat pentru copii dar si pentru parintii carora le place sa isi aminteasca de copilarie, pentru ca este sarbatoarea copilariei.

De ziua copilului, toate scolile, gradinitele, cluburile de copii, organizeaza diferite activitati in care copiii sunt implicati. De la desenele cu creta colorata pe asfalt, pana la meniu de sarbatoare oferit copiilor toate au datoria de a bucura micile suflete de copii. Se organizeaza diferite competitii la care copiii pot participa iar castigatorii sunt recompensati cu premii constand in carti de povesti, dulciuri sau alte jucarii atragatoare.

Nu ramaneti indiferenti in aceasta zi, bucurati-va impreuna cu copiii vostri, povestindu-le cum sarbatoreati voi ziua copilului. Vor fi incantati sa afle detalii despre desenele facute de voi sau despre alte activitati facute in astfel de zile. Deasemenea, implicati-va in jocurile lor, felicitati-i si asigurati-i de toata dragostea ce le-o purtati, incurajati-i si lasati-va purtati in lumea feerica a jocurilor lor, intoarceti-va in timp si fiti din nou copii – pentru copilasii dumneavoastra va fi un rasfat aceasta zi.

Imbracati-i si imbracati-va frumos, doar e “ziua lor”, nu e ziua de nastere dar e ziua tuturor copiilor si merita sarbatorita. Seara iesiti cu ei in parc, oferiti-le o zi cu adevarat speciala prin prezenta voastra si prin disponibilitatea voastra. Cred ca mai mult decat jucariile si dulciurile pe care le vor primi de ziua copilului, se vor simti cu adevarat sarbatoriti daca parintii vor fi alaturi de ei “coborand” la nivelul lor. Fiti din nou copii pentru bucuria si placerea copiilor vostri.

1 iunie fericit tuturor!!!

Un comentariu la „Celebreaza inocenta de ziua copilului – 1 iunie

  1. Imi place articolul asta, precum si ultimul si citindu-l am luat o hotarare: sa-mi petrec ziua cu copii, sunt sigura ca merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seven − 3 =