Copiii si jocurile puzzle

jocurile-puzzleJocurile puzzle au fost si vor ramane mereu o atractie atata pentru adulti, dar mai ales pentru copii. Copiii sunt foarte receptivi, si invata multe lucruri chiar daca noi le spunem doar in teorie. Daca in schimb le si aratam ceea ce spunem, daca folosim de exemplu jocurile puzzle pentru a-i invata anumite lucruri noi, cu siguranta rezultatele vor fi si mai bune.

Jocurile puzzle sunt atat de importante in viata unui copil incat nici nu putem realiza acest lucru. Stim ca in viata de zi cu zi apar o multime de probleme la care noi trebuie sa stim sa gasim rezolvare. Jocurile puzzle ii pregatesc pe copii pentru asemenea situatii. Aceste jocuri le ofera posibilitatea de a gandi, de a rezolva probleme, de a incerca sa gaseasca solutiile perfecte pentru problema lor. Stiu ca multora ni se poate parea exagerat acest lucru, insa jocurile puzzle chiar pot sa ii pregateasca pe copii pentru viata, ii pot transforma in niste copii, iar mai tarziu adulti descurcareti. Este important sa fii in stare sa rezolvi anumite situatii ba mai mult, sa nu renunti pana nu gasesti solutia perfecta. Daca din copilarie ii facem sa inteleaga importanta acestui lucru, atunci lucrurile vor fi mult mai usoare cand acestia vor creste mari. Coordonarea mana ochi este de asemenea foarte importanta inca varste cat mai fragede. Cu ajutorul acestor jocuri totul este posibil. Copiii nostri isi vor descoperi abilitati de care nici nu stiau ca le au. Aceste jocuri le putem gasi intr-o multime de variante. In functie de varsta si pasiunile fiecarui micut, jocurile puzzle le vor aduce intotdeuna bucurie. Mai mult decat atat, aceste jocuri sunt foarte indicate pentru momentele in care trebuie sa facem cuiva un cadou. Cu asemenea daruri nu avem cum sa dam gres. Asadar, de la puzzle-uri foarte simple, de doua piese, exista puzzle-uri foarte complicate, cu zeci si sute de piese. Pe masura ce copilul nostru creste dificultatea jocului este diferita si tocmai din acest motiv, copilul nu se plictiseste de acest joc. Nu este niciodata monoton, si intotdeuna putem veni cu cate o varianta noua, diferita de ce a avut pana in momentul respectiv. Stim foarte bine ca josurile educative au fost intotdeuna preferate de parinti, iar daca si copii le indragesc, atunci aceasta este o buna modalitate prin care copilul se poate dezvolta din punct de vedere intelectual, al abilitatilor. Si chiar daca jocurile puzzle fac parte in general din categoria jocurilor educative sau logice, acestea sunt si distractive. Nu conteaza varsta pe care o are copilul tau, cu siguranta vei gasi o varianta a jocului
puzzle potrivit pentru acesta. Ei oricum vor avea parte de distractie atunci cand vor petrece timpul alaturi de un joc puzzle, insa daca si parintii vor sta alaturi de ei, veti observa cum bucuria si distractia se dubleaza.

Este foarte important sa ne ocupam de educatia copiilor de la varste cat mai fragede ale acestora. Daca reusim sa combinam educatia cu distractia, atunci cu siguranta copiii vor fi foarte receptivi si atrasi spre a descoperi si invata mereu lucruri noi. Jocurile puzzle ne ofera aceasta posibilitate, care deci nu trebuie ratata in nici un caz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × 5 =