Copii veseli

Cum sa cresti un copil fericit?

fericireA-l invata pe copilul tau sa fie fericit este cel mai mare dar pe care tu , ca si parinte, il poti pune in el. Dar copilul nu va gasi aceasta prin intermediul filmelor, televizorului sau a altor aspecte culturale din zilele noastre. Fericirea vine din interior si consta in a invata sa iubesti persoana care ai fost destinat sa fii. Odata ce copilul tau invata aceasta lectie, o va purta cu el pentru tot restul vietii.

Instructiuni:

Pasul 1: Stabileste tinte pentru copilul tau pe care le poate atinge. Odata ce copilul tau face fata acestor obiective cu success, va avea incredere in sine si o mai buna intelegere a adevaratei fericiri.

[ad]

Pasul 2: Scoate in evidenta lucrurile pozitive. Aceasta este o cale sigura de a creste increderea copilului in sine si de a-l ajuta sa fie fericit si chiar mai important decat asta este sa iti lauzi copilul. Aceasta il va incuraja sa o faca din nou.

Pasul 3: Alege sa folosesti cuvinte de lauda pentru a ridica standardele, dar nu prea mult. Cuvinte ca si “perfect” sau “super” sunt de folos, dar ei pot fixa adesea obiective care nu pot fi atinse. In schimb, cuvinte ca “muncesti din greu” sau “esti istet” implinesc asteptarile copilului fericit.

Pasul 4: Permite-i copilului tau sa-si corecteze greselile. Toti gresim, dar adevaratul test este cum trecem peste greseli. Echipeaza-ti copilul cu o atitudine corecta si el va fi o persoana mai buna dupa ce va trece peste greseli. Va fi un copil fericit cand va avea ocazia sa-si corecteze greseala singur.

Pasul 5: Gaseste modele pozitive de urmat pentru copilul tau. Ca si parinte, ar trebui sa fii un exemplu pentru el. Dar s-ar putea, de asemenea, sa fie tentat sa caute modele afara din casa. Uni copii, in special adolescentii, se simt mult mai bine discutand cu altcineva in afara parintilor.

Pasul 6: Discuta despre problemele de comportament ale copilului tau cand el nu este prin preajma. Sa auda o conversatie despre el poate sa ii darame increderea in sine si sa ajunga nefericit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 20 =