Copii veseliEducatie copiiFamilieIngrijirea copiluluiRecreatie

De ce este importanta muzica pentru copii?

Muzica pentru copii, si nu numai , are efecte pozitive asupra psihicului, le da o stare de bine, cu siguranta lumea nu ar fi la fel fara muzica. Ascultarea muzicii pentru copii este un lucru bun, studiile stiintifice au demonstrat acest lucru.

Fiecare parinte este ingrijorat de inteligenta copilului sau, cu toti ne dorim mici talente in casa, de aceea muzica pentru copii are un efect

[ad]

minunat asupra lor. Studiile au demonstrat ca acei copii care au atractie inspre muzica, dezvolta o inteligenta superioara fata de copiii care nu prezinta nici un interes fata de aceasta. Acest lucru se datoreaza faptului ca, creierul devine stimulat de ritmul si tonul muzicii.

Muzica pentru copii are de asemenea un efect calmant asupra copiilor, ii scuteste de stres, inca din burtica mamei copiii se simt bine in preajma muzicii. Chiar de cand vin pe lume trebuie inconjurati de muzica, ai incercat sa asculti muzica pentru copii cu bebelusul care sufera de pe urma colicilor, sau care nu poate dormi fiind prea agitat? Vei vedea ca se linisteste imediat, mai ales daca pui o melodie pe care o stie din burtica.

Unii copii sunt mai sobri prin natura lor, ei par pierduti in propriile ganduri, nu prezinta interes pentru nimic din jurul lor. Pentru acestia exista “terapia prin muzica” ca un mijloc de salvare. Ea le reda copiiilor starea de spirit, le aduce veselia si bucuria in ochii lor.

Muzica pentru copii este un limbaj pe care acestia trebuie sa-l invete. Lumea noastra a devenit un sat global datorita revolutiei in domeniul stiintei si IT. Oamenii sunt tot mai interesati de alte culturi si tari iar muzica ii ajuta sa le inteleaga, de aceea copilul tau trebuie sa cresca insotit de “limbajul” muzicii.

Muzica pentru copii ii ajuta sa perceapa lucrurile mai usor, sa invete mai bine, de cate ori nu a invatat copilul tau sa faca ceva insotit de muzica? Chiar si in scoala primara cand materialul de studiu este combinat cu efecte vizuale si muzica, lasa o impresie mai buna in mintea copilului, el intelege mai bine, cu un efort mai mic.

De aceea ca parinte, trebuie sa iei masuri in aceasta privinta, lasa muzica pentru copii in casa ta, poti aseza boxe in diferite locuri astfel incat muzica linistitoare sa-l inconjoare pe copil macar o data pe zi. Gaseste muzica pentru copii ambientala, fara zgomote puternice, care sa fie o placere.

Muzica pentru copii are efectul de a le spori concentratia, pentru acei copii care nu sunt capabili sa se concentreze, ascultand muzica o perioada de timp vor raspunde mai prompt.

Multe tipuri de sentimente calde sunt asociate cu muzica si viata umana trebuie sa fie inconjurata de caldura si dragoaste. Nu esti de acord?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × three =