La joaca cu micutii in apa

Joaca cu apa este foarte distractiva atat pentru noi cat si pentru micutii nostri. Apa este esentiala pentru a ne mentine corpul hidratat. De obicei folosim apa pentru a spala hainele si obiectele casei, sau ca parte a rutinei de igiena personala. Ne place sa inotam in ea in lacuri sau piscine, dar cu toate acestea, cat de des am introdus apa ca instrument de joaca pentru micutii nostri?

Adultii au tendinta de a-si avertiza micutii sa stea departe de apa pentru siguranta lor. Fiind usor accesibila in fiecare gospodarie apa este utilizata in orice domeniu in vietile noastre, dar probabil folosim apa mai rar ca modalitate de joaca pentru micutii nostri. Apa este fascinanta pentru copii, un mediu minunat care ofera o gama larga de experiente noi de joaca. Iata cateva idei amuzante pe care le puteti incerca acum cand este foarte cald si micutii au nevoie sa stea la umbra.

[ad]

Pregatiti un spatiu adecvat tinand cont de faptul ca apa se imprastie in jur si deci pregatiti pentru micutii vostri hainute de schimb la indemana, sau un sort de protectie, cateva prosoape si …voie buna.

Turnati cativa centimetri de apa intr-un vas si asezati-l pe masa. Aduceti recuzite pentru joc, cum ar fi pahare de plastic, linguri, crengute, frunze, capace, scoici, pietricele, betisoare, sau orice va trece prin minte. Este important ca fiecare dintre micutii nostri  sa poata ajunge la vas cu usurinta.  Copiii vor invata ca unele articole plutesc, (o bucata de hartie, lemnul) iar unele sunt mai grele si se scufunda (pietricele). Ei pot folosi capace si lingurite pentru a umple paharele cu apa. In timp ce micutii descopera lucruri noi, fara sa stie acest joc le va imbunatati coordonarea mana-ochi. Micutii vor baga manutele in apa si….apa se va scurge printre degete. Se vor bucura de aceasta senzatie.

Puteti sa le construiti o mica barca din hartie sau din recipiente goale de iaurt, mustar, sosuri, unt si apoi lansati-le la apa, sau puneti-le cuburi de gheata care se vor topi in apa. Micutii au o imaginatie uimitoare. Descoperiti impreuna povestea in timp ce va jucati cu apa.

Daca nu aveti la indemana vopsele speciale pentru copii, non-toxice, atunci puteti sa va puneti la bataie imaginatia si sa utilizati de exemplu pasta de tomate, mustar, pasta de dinti etc., pentru a le dizolva in pahare cu apa sau adaugati-le una peste alta pentru a-i invata pe micutii nostri cum se combina culorile.
Jucandu-se cu apa micutii vor descoperi un nou joc foarte relaxant si linistitor  de care vor fi foarte absorbiti. Va fi, probabil, o multime de apa peste tot, dar merita! Goliti recipientele si pastrati-le pentru data viitoare cand micutii vor fi dornici de noi descoperiri.

Tineti minte ca siguranta este de o importanta primordiala in orice moment. Un copil se poate ineca in doar cativa centimetri de apa. La jocurile cu apa sau in apa micutii trebuie sa fie supravegheati in permanenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × five =