Locul de joaca – un spatiu necesar pentru copii

loc de joacaDe cele mai multe ori, parintii devin foarte ingrijorati si nelinistiti atunci cand trebuie sa isi lase copilul la locul de joaca. Ei bine, nu trebuie sa va impacientati deoarece ingrijorarea este comuna in randul parintilor atunci cand vine vorba de locul de joaca al copiilor.

Este bine sa acordati aceasi atentie copiilor chiar daca este vorba de orele de studiu, orele de somn sau orele petrecute la locul de joaca. Copiii sunt foarte curiosi si neastamparati la locul de joaca , dar ei au tendinta foarte buna de a invata din propriile greseli, chiar daca acestea sunt dureroase uneori.

[ad]

Fie ca este vorba de un copil mic care cade de pe tricicleta lui sau de un adolescent care cade cu rolele, tot timpul trebuie sa fi cu ochii pe copii tai atunci cand acestia se afla la locul de joaca. Cu putina precautie poti garanta siguranta copilului tau in orice activitate desfasurata la locul de joaca.

Exista cateva reguli la locul de joaca pe care atat tu, cat si copilul tau, trebuie sa le respectati.
• Primul lucru pe care trebuie sa-l stiti atunci cand va duceti copilul la locul de joaca este ca, indiferent de varsta lui, acesta devine foarte nepasator si dornic de a-si demonstra abilitatile. Supravegherea de catre un adult este intotdeauna necesara, fie ca dumneavoastra sau altcineva faceti acest lucru. Asigurati-va ca persoana care are acest rol, stie de asemenea sa actioneze in cazul in care copilul s-ar putea rani.
• Daca copilului tau ii place sa se plimbe cu bicicleta sau cu rolele, verifica-i intai echipamentul. Cea mai esentiala parte din echipament este casca de protectie, dar nu trebuie sa lipseasca nici genunchierele sau cotierele atunci cand copilul se plimba cu rolele. La locul de joaca, copiii trebuie sa poarte incaltaminte cat mai confortabila si, de preferinta, fara sireturi pentru a preveni posibile accidente.
• Multe riscuri pot fi minimizate prin suprafata locului de joaca. Fie ca este vorba de curtea proprie sau de locul de joaca comun, asigurati-va ca zona este lipsita de suprafate dure sau lucruri ascutite si taioase. Cea mai buna obtiune pentru un loc de joaca ideal, este ca acesta sa fie umplut de nisip, astfel copii nu ar suferi accidente cauzate suprafetei.
• Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l sti este sa alegi locul de joaca potrivit varstei copilului tau. Asigura-te ca locul unde urmeaza sa se joace copilul tau este lipsit de constructii inalte si ca nu exista spatii unde el ar putea sa-si prinda piciorul sau degetele.
• Invata-ti copilul sa se comporte disciplinar si sa respecte regulile impuse atunci cand merge la locul de joaca. Invata-l sa fie competitiv fara a fi agresiv. Copiii nu ar trebui sa se impinga sau sa se raneasca atunci cand sunt la joaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

thirteen − 1 =