Radio pentru copii – este important ce aud copiii nostri!

Cine nu-si aminteste de postul de radio pentru copii din coplarie, cand asteptam momentul pentru povestea de seara! Aceste povesti ne-au incantat copilaria, ne-au facut sa visam la printi si printese, la zanele bune din basme, jumatatea aceea de ora ne facea mai fericiti.

[ad]

-In ziua de azi vremurile s-au schimbat, copiii sunt inconjurati de multe informatii, evolueaza foarte repede si uneori parca nu putem tine pasul. Televizorul ne acapareaza tot mai mult, pe copii la fel, uitam ce inseamna joaca si veselia in familie. Haideti sa schimbam ceva!

Atunci cand avem treaba si dorim ca puiul nostru sa stea linistit, sa se joace cu cuburile sau alte jucarii, solutia cea mai buna ar fi sa asculte in acelasi timp un post de radio pentru copii.

Am inceput sa caut pe internet ce posturi de radio pentru copii exista si am gasit foarte multe, unele doar cu muzica pentru copii, altele si cu informatii utile pentru parinti, sunt posturi de radio pentru copii unde poti suna si cere sfaturi, sau copiii pot intra in direct cu personajele lor preferate din desenele animate.

Iata ce am gasit :

Postul de radio pentru copii Itsy Bitsy

Itsy si Bitsy sunt doi copii veniti de pe planeta Zizilon, au aterizat pe Pamant, si in incercarea de a lua legatura cu planeta lor au facut un post de radio pentru copii si astfel au intrat in contact cu copiii pamanteni.

Am inceput sa-i ascultam cu intreaga familie, au programe speciale pentru toti membrii, fie ca sunt prescolari, scolari sau parinti. Dimineata se incepe cu inviorare pentru toata lumea, pe urma in functie de programul fiecaruia este cate o emisiune dedicata si anume, pentru scolari dupa ora 12 cand scoala s-a sfarsit, pentru gradinari dupa ora 16, iar pentru parinti dupa ora 22, cu muzica relaxanta, tocmai buna dupa o zi lunga.

Acest post de radio pentru copii pe langa muzica si povesti care pot fi ascultate mai are si multe emisiuni educative, in care copiii pot intra in direct, sa-si exprime parerile sau daca doresc sa discute cu personajele favorite pot face acest lucru, astfel ei devin mai comunicativi, sunt implicati in diverse actiuni, ceea ce le dezvolta imaginatia, devin liberi, fara complexe, iar parintii pot intra in dialog cu un psiholog care le raspunde la intrebari.

Daca postul de radio pentru copii Itsy Bitsy nu are frecventa in orasul tau il poti asculta online de pe site-ul lor www.itsybitsy.ro.

Postul de radio pentru copii Kids Radio

Este un post de radio pentru copii care emite online, dedicat in special celor mici, unde se asculta multa muzica, povesti, emisiuni prezentate de copii, dar si dezbateri pentru adolescenti cu varste intre 12-14 ani, iar cine intra pe site-ul lor www.kidsradio.ro gaseste multe posibilitati de divertisment, printe care jocuri si un chat pentru copii.

Postul de radio pentru copii Pro FM kids

Este postul ”mai mic” pentru radio Pro FM, dedicat copiilor, cu multa muzica si voie buna, poate fi ascultat online, are multe concursuri pentru parinti si copii, pe pagina lor de internet www.profmkids.ro.

Indiferent de postul de radio pentru copii pe care il alegeti, lasati copilul sa decida ce ii place sa asculte, iar daca vedeti ca se implica si doreste sa participe la emisiuni, incurajati-l, nu se stie cand se naste un nou DJ.

2 comentarii la „Radio pentru copii – este important ce aud copiii nostri!

  1. Atat posturile de radio cat si orice jucarie muzicala capteaza atentia copiilor nostrii 😀 Copilul este stimulat sa asculte si sa comunice in timp ce se joaca . O jucarie bilingva precum ceasul vorbitor ii va fi de mare ajutor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

20 + one =