Copii veseliFamilieParintiRecreatie

Relatia tata – fiu este foarte importanta pentru orice copil!

Ti s-a nascut primul copil! Cata bucurie pe fata ta de tatic… mai ales ca tu ai vrut fecior, si te simti bine, cand asistenta sefa iti spune: e baiat!

Fecioru’ tatii!! Te gandesti atunci, “ o sa te invat tot ce stiu eu, o sa jucam fotbal, ne vom distra de minune, o sa te duc la pescuit, o sa-ti cumpar toate masinutele pe care eu nu le-am putut avea in copilarie……”

Esti foarte fericit, ai planuri mari cu acest copil si asta e bine, daca te si tii de ele!

Relatia tata – fiu joaca un rol important in viata baietilor. Tatal este prima autoritate cu care orice copil se intalneste. Si, de felul in care acest copil reuseste sa se raporteze la

[ad]

aceasta autoritate depinde in viitor felul in care va sti sa se raporteze la celelalte autoritati care vor veni peste el: profesorii, seful, biserica, etc.

Baiatul vede in tatal lui un model, simte de mic ca ei doi sunt asemanatori, si isi doreste sa devina la maturitate ca si tatal lui. Chiar daca scoala si biserica joaca un rol important in educatia unui copil, totusi este de datoria parintelui sa-si invete copilul ce este bine si ce este rau.

Daca doresti sa petreceti un timp deosebit doar voi doi si alti tatici cu feciorii lor te invit sa te alaturi echipei ABC (Asociatia Barbatilor Crestini) intr-o tabara speciala doar pentru voi. Probabil va jucati si acasa mult, dar aceasta tabara iti va oferi ocazia de a petrece o saptamana intreaga doar tu si el, sau tu si ei, in cazul in care ai 2 sau mai mai multi baieti. Tabara are loc vara, de obicei in luna iulie si veti avea parte de soare, jocuri, drumetii si altele. Pe siteul www.abcr.ro gasiti mai multe informatii.

Chiar daca slujba iti ocupa mult timp din viata, trebuie sa iti faci timp pentru lucrurile importante din viata familiei tale. De aceea implica-te in viata acestui copil, si el va invata sa calce pe urmele tale, iar la maturitate isi va aminti cu placere timpul petrecut impreuna, mai ales timpul special in care sunteti doar voi doi.

Un copil este un dar bun de la Dumnezeu si este responsabilitatea noastra ca si parinti sa ii conducem pana la maturitate dar chiar si mai incolo.

Daca doresti sa investeti mai mult in relatia ta cu fiul tau poti citi cartea Sunt un tata bun? de Josh McDowell. In ea vei gasi 10 calitati ale unui tata care il ajuta pe copil sa ia decizii corecte in viata.

Fiecare copil merita parinti care investesc in relatia cu el! Fii prietenul copilului tau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ten + 17 =