Semnificatia Craciunului pentru copii

Sarbatorile de iarna, in special Craciunul, sunt cele mai importante pentru copii. Cu totii il asteapta pe Mos Craciun, dar oare si pe Isus?

Foarte multi parinti isi fac griji pentru copii sa nu afle adevarul despre Mos Craciun, care nu exista, dar despre Isus care este real, se gaseste in tot si in toate, doar sa ne uitam, le povestim copiilor?

Ce inseamna Craciunul de fapt? De ce

[ad]

simtim nevoia de a fi mai buni, mai iubitori, uitam toate grijile si supararile, dorim familia aproape? E foarte simplu, nasterea lui Isus ne face asa si asta trebuie sa le spunem si copiilor nostri.

Parintii sunt cei care trebuie sa-i invete pe copii despre Dumnezeu (Deut.04:10, 06:7), si de ce sa nu folosim Craciunul pentru asta? Pentru copii, parintele reprezinta autoritatea suprema, mai ales in primii ani de viata, de aceea trebuie folosita aceasta oportunitate pentru a-i invata despre Isus.

Este foarte greu sa-l lasam pe Mos Craciun deoparte, toate vitrinele magazinelor ii reprezinta figura, la televizor sunt doar desene cu el in aceasta perioada, lasati copiii sa creada in el pana la varsta cand realizeaza ca nu exista, dar acasa discutati tot timpul despre nasterea lui Isus.

Ajutati copilul sa simta ca Isus este darul cel mai de pret pe care ni l-ar putea da cineva:

  • in momentul decorarii casei, spuneti istorioare pentru copii despre Isus, cum a venit pe lume, creati impreuna sceneta nasterii Lui, in momentul impodobirii bradului, puteti sa faceti o comparatie, bradul este ceva trecator, dar Isus este vesnic, este mereu alaturi de noi, este important pentru copii de a intelege vesnicia
  • explicati-le copiiilor semnificatia cadourilor, ne facem cadouri in cinstea nasterii lui Isus, Dumnezeu ne-a dat darul cel mai de pret, organizati impreuna o masa pentru Isus, chiar puteti sa-i faceti un tort, pentru copii zilele de nastere sunt asociate cu tortul, cantati-i “La multi ani”, ajuta copilul sa-l simta pe Isus, hraniti sentimentele de bucurie, recunostinta
  • evitati pe cat posibil agitatia creata cu ocazia sarbatorilor, petreceti cel mai mult timp in familie, pentru copii este important sa simta familia aproape, mergeti la biserica impreuna, cantati colinde despre nasterea lui Isus, amintiti-va impreuna de anul care e pe sfarsite, subliniati toate momentele placute, chiar daca sunt nesemnificative, pentru copii au insemnatate mare, multumiti-i impreuna lui Dumnezeu pentru toate
  • evitati intrebari ca “Ce sa-ti aduca Mos Craciun?” iar daca copilul discuta depre mos, asculta-l si intoarce discutia in directia nasterii lui Isus, incurajeaza copilul sa-si exprime sentimentele de bucurie, emotie, dragoste.

Lasati spiritul Craciunului sa va cuprinda, petreceti timpul in familie, pentru copii este o perioada importanta, nu pierdeti aceste momente, daruiti dragostea cu usurinta, lasati problemele si gandurile deoparte, fiti fericiti, Isus s-a nascut! Craciun fericit tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 − 11 =