Copii veseliPoze copii

Vreau sa am cele mai frumoase poze cu copii

poze cu copiiIn lumea minunata a fotografiei, ne putem baza doar pe ceea ce putem controla. Ne putem alege lumina, locatia, subiectul fotografiei, obiectivul si setarile aparatului foto. In plus putem controla chiar si dispozitia si pozitia persoanei care se afla in fata noastra. Insa cand e vorba de a face poze cu copii, tot controlul nostru zboara pe fereastra. Fiintele acestea mici controleaza toata sedinta foto si e de datoria noastra ca si fotografi sa reusim sa facem capturi memorabile pentru a avea cele mai frumoase poze cu copii.

Iata 7 pasi de a fotografia cu succes copiii, pozitiile lor schimbatoare si dispozitia lor.

[ad]

1. Poze cu copii – de aproape si personale
Un copilas nu are aceasta “limita a discretiei” asa cum adultii o au. Simte-te liber sa intri complet in lumea copilului, cu bun simt bineinteles. Nu dorim sa ii speriem, pentru ca riscam sa obtinem poze cu copii plangaciosi. Oricum, perspectiva noastra e complet diferita de cea a copilului. In loc sa plasati obiectivul cel urias catre fata copilului, incercati mai bine sa fotografiati de la distanta cu zoom. Acest lucru permite o focalizare mai buna a copilului.

2. Observati-i miscarile
La aceasta varsta tot ce face un copil e specific si cu un scop. Observa-i fiecare miscare. Uneori din cele mai mici detalii rezulta cele mai frumoase poze cu copii. De exemplu, degetelele bebelusului sau genele lui in timp ce priveste in zare. Momentul in care bebelusul apuca degetul mamei sau al tatalui in timpul jocului. Fii viclean in timp ce faci poze cu copii. Un bebelus este micut iar detaliile si mai marunte.

3. Oferiti-i confort
Intr-o sedinta foto normala, putem controla schimbarile din jurul nostru. Cand e vorba de a face poze cu copii, acest lucru nu se intampla. Pentru a avea un bebelus fericit si multumit, mentineti mediul familiar si confortabil. O buna idee este sa faceti sedinta foto in casa sau chiar in dormitorul copilului. Si intr-un studio se poate dar asigurati-va ca sunt jucarii la indemana. Parintii ar trebui sa ia de acasa o patura care e familiara copilului sau o jucarie de plus cu care este obisnuit. Facand fotografii cu jucariile pe care bebelusul le agreaza veti obtine cele mai reusit poze cu copii.

4. Tineti aparatul pe modul „Burst”
Desi bebelusii pot poza intocmai ca si oamenii mari, momentele pretioase se termina de obicei prea repede. Ca sa fiti siguri ca veti surprinde aceste comori, tine-ti camera pe modul burst sau pe modul de pozare continua. Facand o succesiune de fotografii va permiteti mai tarziu sa selectati doar acele poze cu copii pe care el doriti. De exemplu, un bebelus care casca, la inceput, la mijloc si la sfarsit. Ar putea fi o serie de poze cu copii de care parintii ar putea fi incantati mai tarziu cand le vor revedea.

5. Editarea este esentiala cand e vorba de poze cu copii
Unii parinti nu sunt de acord cu asta, dar intotdeauna e bine sa editati pozele. Copilasii, la fel ca si adultii au imperfectiuni. Ar putea fi prea multa roseata in obraji, o mica zgarietura, un curs de nas chiar in momentul fotografierii, si altele. Pe internet sunt multe poze cu copii dar ele nu ar arata atat de perfect daca nu ar fi prelucrate. Neteziti putin fotografia in photoshop sau alt program. Parintii isi doresc de obicei poze cu copii cat mai naturale, insa portofoliul se va imbunatati considerabil avand cateva editate.

6. Experimentati culorile
In functie de ceea ce dorestea familia, incercati si versiunile alb-negru sau sepia de poze cu copii. Chiar daca nu doriti toate fotografiile alb-negru, totusi aceasta varianta ofera un contrast interesant si deasemnea “ajuta” putin la mascarea imperfectiunilor fara sa fiti nevoiti sa le editati. Desemenea, unora le face placere sa vada poze cu copii alb-negru pentru ca arata memorabil, par a fi desprinse din timp, si mai ales pentru ca scot in evidenta detaliile bebelusului.

7. Folositi Lumina naturala sau indirecta
Majoritatea fotografilor stiu ca utilizarea luminii naturale este cea mai buna. Daca fotografiati pe timpul zilei, pozitionati copilul in fata unei ferestre sau oriunde este lumina naturala din abundenta. Un lucru de retinut este ca blitul poate speria copilul. Un obiectiv urias care deja il sperie e mai mult decat suficient pentru el. Asa ca nu folositi blitul daca doriti poze cu copii care nu plang. Deasemenea blitul aplatizeaza detaliile. Daca totusi aveti nevoie de el, incercati sa folositi tehnica de blitare intr-un alt obiect din camera cu scopul de a lumina subiectul pe care il fotografiati. Sau utilizati un dispozitiv special pentru blit (nici acest lucru nu il va speria pe copil).
Daca nu aveti nici lumina naturala necesara, nici blit cu protectie, atunci va trebui sa va jucati putin prin setarile aparatului foto. Merita sa o faceti pentru ca albumul de poze cu copii este un obiect pe care il veti rasfoi mult peste ani (chiar daca uneori electronic).

Un comentariu la “Vreau sa am cele mai frumoase poze cu copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 1 =