Ce face bebe la 6 luni

Cand ajunge bebe la 6 luni parca totul merge inspre bine. Simtim si noi ca parinti trecerea de la stadiul de sugar la stadiul de copil mic.

Bebe la 6 luni trebuie sa stea in fundulet singur. Unii o fac mai tarziu, oricum trebuie sa il ajutati sa stea singur in fundulet. Pentru inceput puteti sa ii

[ad]

puneti perne la spate si pe lateral pe care sa se sprijine.

Daca ati inceput diversificarea continuati sa introduceti alimente noi. Daca nu ati inceput diversificarea alimentatiei puteti sa o faceti acum (cateva sugestii in articolul Ce alimentatie oferim bebelusului de 5 luni).

Cum se dezvolta bebe la 6 luni: Imita sunete si reactioneaza la sunete si voci, face balonase, se rostogoleste in ambele sensuri. Se apleaca spre obiecte si partea favorita e sa le bage in gura. Cei mai precoce merg de-a busilea sau se apleaca inainte.

Cat doarme bebe la 6 luni: 10-11 ore noaptea si 2 somnuri ziua de 2-3 ore fiecare. Hormonii responsabili pentru dezvoltarea fizica a bebelusului sunt secretati cel mai adesea in timpul somnului. De aceea somnul, la fel ca si alimentatia sunt atat de valoroase pentru bebelus. Faceti totul ca sa aiba un somn linistit. Obisnuiti-l si cu linistea si cu lumina dar si cu intunericul.

Ati scapat de colici de o buna bucata de vreme, dar s-ar putea sa inceapa o noua etapa mai putin placuta in viata bebelusului: eruptia dentara. Foarte putini bebelusi se nasc cu dinti iar celor mai multi le erup dintisorii in aceasta luna din viata. Insa mai sunt carora nu le ies decat pe la 10-11 luni sau chiar 1 an. Nu conteaza la ce varsta ies dintisorii, pana la urma tot vor iesi.

Daca sunteti sigura ca eruptia dentara e cea care il deranjeaza puteti folosi anumite produse din comert care sa il ajute (Dentinox, Calgel) – un gel cu care puteti masa usor gingiile bebelusului. Cat despre igiena orala cititi mai multe in articolul Igiena orala la bebe – incepe inainte ca el sa aiba dinti).

Bebe la 6 luni prefera sa se joace, puteti oferi copilului jucarii specifice varstei pe care le poate manevra singur. Mingile sunt fascinante pentru el, mai ales daca sta singur in fundulet. Se va amuza mult daca ii stivuiti niste cutii de carton pe care sa le poata darama singur cu manuta.

Bebe la 6 luni poate invata sa bea singur din canita speciala cu supapa anticurgere. Obisnuiti-l sa bea putina apa dupa ce mananca hrana solida, si daca ii veti oferi de pe acum canita, chiar daca la inceput mai mult se va juca cu ea, pe viitor va fi obiectul din care va prefera sa bea lichidele, in sensul acesta il puteti pregati pentru trecerea de la biberon la paharel (dupa varsta de 1 an).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

four × three =