Dezvoltarea copiluluiPrimul an de viata pe saptamani

Copilul in saptamana 4 de viata

copilul-in-saptamana-4-de-viataCopilul in saptamana  4 de viata reuseste sa ne surprinda din nou.  Incepand cu aceasta perioada, copilul in saptamana 4 de viata incepe sa isi dezvolte foarte bine auzul, mirosul si gustul. Specialistii ne spun ca vocea, mirosul si gustul celor din jur sunt foarte importante. Din acest moment, copilul va incepe sa va recunoasca foarte usor.

Stim cu totii si am mai spus faptul ca aceste abilitati ale copilului exista inca inainte de a se naste. Copilul poate auzi vocea mamei din a 25-a saptamana de sarcina, deci cu mult inainte de saptamana 4 de viata. Cu toate acestea, copilul in saptamana 4 de viata ajunge la “apogeul” acestor simturi si reuseste sa le dezvolte exceptional. Daca pana acum am vorbit despre auz, putem discuta putin si despre gust. Copilul in saptamana 4 de viata are deja gustul destul de bine dezvoltat. De asemenea, si atunci cand vine vorba despre miros, copilul in saptamana 4 de viata reuseste sa progreseze si din acest punct de vedere.

Ce ar fi bine sa faca mama si tata pentru copilul in saptamana 4 de viata? Daca am vazut care sunt simturile ce i se dezvolta cel mai tare in aceasta perioada, cred ca este important sa incercam sa il ajutam in acest proces. Este foarte important sa vorbesti cu bebelusii. Copilul in saptamana 4 de viata incepe deja sa recunoasca foarte bine vocile parintilor, a bunicilor, a matusilor, a prietenilor. Tocmai din acest motiv este foarte important ca ori de cate ori ai ocazia sa incerci sa vorbesti cu copilul. Specialistii ne recomanda sa facem acest lucru chiar si inainte de a se naste pentru ca in momentul nasterii, el sa fie deja obisnuit cu vocea noastra. Nu conteaza care este activitatea ce o desfasori: ca ii schimbi scutecul, ca incerci sa il adormi, ca faci de mancare si el este undeva in jurul tau, este foarte important sa comunici cu el. Nu toti parintii isi dau seama de cat de important este rolul lor atunci cand vorbim despre copilul in saptamana 4 de viata. Multi parinti isi neglijeaza copii, ii lasa sa stea in patut toata ziua, daca ei nu fac galagie si isi vad fiecare de treaba lui. Atunci sa nu ne miram daca dezvoltarea copilului nostru va fi mai lenta, daca el nu va stii sa se joace, atat timp cat noi nu ne-am jucat deloc cu el. Chiar am intalnit un copilas deosebit, care avea deja aproape un an si incercam sa il fac sa rada. Ii aratam tot felul de obiecte si ma strambam in cele mai comice moduri cu putinta dar credeti-ma, nu am reusit sa ii fur nici macar un zambet. Chiar ma gandeam in mintea mea ca poate ii par o ciudata, poate nimeni nu a mai facut astfel de gesture in prezenta sa. Mai tarziu, mama lui a recunoscut ca aproape toata ziua il lasa singur in patut, ca ea are foarte multa treaba si nu are timp de joaca sau de povesti.

Copilul in saptamana 4 de viata are foarte multa nevoie de parintii lui, de comunicarea cu acestia, de gesturile lor pline de dragoste. Un copilas se va dezvolta mult mai sanatos si mult mai armonios intr-un camin in care oamenii iubesc, si mai mult decat atat, arata acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 − three =