Dezvoltarea copilului

Dezvoltarea fizica a copilului

dezvoltarea-copiluluiDezvoltarea fizica a unui copil, cresterea acestuia in inaltime si in greutate este o problema care atunci cand apare, trebuie tratata cu maxim interes de catre parinti. Parintii trebuie sa fie alaturi de copii lor mai ales in perioada adolescentei, cand acestia sunt destul de mari sa inteleaga ce li se intampla, cand incep sa se compare cu cei din jurul lor si cand automat apar frustrari si tulburari emotionale serioase.

Exista situatii in care dezvoltarea fizica a copilului trece doar printr-o perioada de stagnare, insa exista cazuri in care situatia nu va reveni la normal. Atunci, parintii trebuie sa stie sa isi sustina copii, sa ii incurajeze, sa ii ajute sa treaca peste acest obstacol. Exista copii pentru care dezvoltarea fizica nu ridica mari probleme, insa exista si cazuri in care copii pot intra chiar in depresie, se considera si se simt inferiori fata de ceilalti, si foarte greu reusesti sa ii redresezi. Daca ai un copil pentru care dezvoltarea fizica este o problema, te incurajez sa fii alaturi de el, si sa ii scoti in evidenta alte caracteristici ale sale, care il pot incuraja. Exista copii mai mici de statura, dar care dau dovada de o inteligenta iesita din comun; exista copii care nu cresc in ritmul in care cresc ceilalti din jurul lor, insa au o personalitate deosebita si sunt inzestrati cu talente nemaipomenite. Ajuta-l sa isi creasca stima de sine prin sublinierea acestor trasaturi si calitati; acest lucru poate fi o modalitate de a-l ajuta sa treaca si sa priveasca dincolo de aparente. Daca observati ca pentru al doilea copil al familiei dezvoltarea fizica este mai lenta, nu trebuie sa va alarmati. Cunosc parinti care fac din tantar armasar si acest lucru nu ii ajuta cu nimic, ci dimpotriva, reusesc sa sperie copilul. Nu pentru toti copii dezvoltarea fizica este la fel. Asa cum si noi, oamenii mari, avem inaltimi si greutati diferite, exact la fel se intampla si in cazul copiilor. In momentul in care observi ca intr-adevar exista o problema in ceea ce priveste dezvoltarea fizica a copilului tau si aceasta nu revine deloc la normal, poti consulta un medic specialist, care iti va da explicatii si care, in asemenea probleme, va stii sa iti dea sfaturi legate de ceea ce trebuie facut.
Adevarul este ca daca aceasta problema, inexistenta dezvoltarii fizice este depistata la timp, exista remedii care incearca sa remedieze situatia. Vom discuta intr-un articol mult mai concret despre dezvoltarea fizica a unui copil si modalitati de tratare a acestei tulburari insa astazi am vrut sa pun accent pe partea emotionala. Cred ca mai important decat orice medicamente si orice tratamente, suportul emotional poate face minuni. Si oamenii mari au nevoie de ingrijire si atentie sporita atunci cand au o problema, si cu atat mai mult copii. Fiti atenti la dezvoltarea fizica a copilului, luati masuri atunci cand este cazul dar nu va ingrijorati daca lucrurile nu sunt intr-adevar grave. Nu uitati, cu totii suntetm diferiti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − one =