Importanta sportului la copii

Rolul si importanta sportului in dezvoltarea copiilor este deosebit de mare. Parintii trebuie sa se gandeasca si sa gaseasca sportul ideal pentru copilul lor, si acest aspect nu este o responsabilitate neaparat usoara. Trebuie sa intelegem cu totii ca importanta sportului in viata copilului nostru are un rol bine stabilit.

Vorbim despre importanta sportului mai ales din punct de vedere al sanatatii. Copii care practica sport reusesc sa fie mai puternici, mai sanatosi, si cine nu si-ar dori acest lucru pentru copilul sau? Vorbeam in articolele precedente despre lupta impotriva obezitatii la copii si prin sport, si acest lucru ar putea fi prevenit. Iata asadar ca importanta sportului este vitala si acesta trebuie sa  isi faca loc in viata fiecarui copil, sau adult. Printre sporturile care pot fi practicate si de copii sub varsta de 4 ani, putem sa amintim inotul si gimnastica de initiere, sporturi care nu necesita eforturi musculare extraordinar de mari.

Pe langa aspectul sanatatii, putem discuta despre importanta sportului si din punct de vedere al socializarii. Copii isi dezvolta mult mai bine si mai usor capacitatea de a comunica, daca practica sport. Apoi, pe langa acest aspect, copii isi vor dezvolta foarte bine capacitatea de concentrare asupra unui anumit lucru, vor invata sa fie mai disciplinati si mai ordonati si vor incepe sa fie inzestrati cu rabdare. Importanta sportului la copii este asadar un aspect pe care nici un parinte nu trebuie sa-l neglijeze, pentru binele copilului. Importanta sportului isi face simtita prezenta pana si in comportamentul copilului. Exista multi copii foarte timizi, care practicand un sport vor incepe sa castige increderea in sine, vor incepe sa fie siguri pe ei si vor invata sa se exteriorizeze, sa-si exprime punctul de vedere, ceea ce este un lucru foarte important. Da, sportul face minuni, de aceea importanta sportului trebuie luata in calcul mai mult ca niciodata! Importanta sportului la copii poate dezvolta caractere frumoase, poate invata copii ce inseamna competitia, dar in acelasi timp, ce inseamna si munca in echipa. Chiar daca pare imposibil, se spune ca elevii care practica si un sport, pe langa activitatile scolare, au note mult mai bune la invatatura. Importanta sportului o intalnim asadar si in scoala. Copii vor avea mintea mult mai dezghetata, mult mai rapida, mult mai antrenata, si vor face fata mult mai usor tuturor problemelor intalnite la scoala. Importanta sportului ajuta creierul sa se oxigeneze, si astfel, puterea de concetrare si de memorare a copiilor, are de castigat.

Trebuie sa fim cu totii constienti de importanta sportului in viata si dezvoltarea copiilor, si trebuie sa avem grija ca acesta sa nu lipseasca din activitatile extrascolare ale copiilor nostri.

4 comentarii la „Importanta sportului la copii

  1. Intr-adevar este extrem de important pentru fiecare copil sa faca sport, in primul rand pentru sanatate si in rest poate invata foarte multe lucruri, precum lucrarea in echipa. Eu personal recomand inotul pentru copii.

    1. Este bun inotul, chiar foarte bun…dezvolta foarte mult organismul…
      Sunt insa si alte sporturi care ajuta si la o dezvoltare intelectuala, care la randul lor sunt foarte bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × 4 =