Sugarul in luna a doua de viata

In luna a doua din viata, sugarul incepe sa intre intr-un ritm al lui, deja s-a obisnuit cu noua modalitate de alimentare si somn insa mai are cale lunga pana cand va fi multumit cu toate. Plansul este singura lui modalitate de a-ti spune ca ceva nu este in regula.

Primele saptamani din viata sugarului

[ad]

pot deveni uneori extrem de obositoare pentru mama, deoarece este solicitata si ziua si noaptea.

Daca vei incerca sa il intelegi sugarul iti va da de inteles de ce plange. Nu intotdeauna plansul sugarului poate insemna ca ii este foame, el plange si atunci cand nu se simte confortabil in scutecul lui. Sau uneori mai plange si cand doreste sa doarma sau e prea obosit. Deasemenea, intervine un alt factor foarte deranjant: colicile.

Atunci cand sugarul plange asigurati-va ca este hranit si schimbat. Daca plange in continuare s-ar putea sa fie colicile de vina. Colicile sunt dureri abdominale foarte puternice, care fac sugarul sa planga pana la epuizare, isi strange piciorusele la piept, se zvarcoleste, plange strident cu pumnii stransi. De aceea, mamicilor fiti pregatite, inarmate cu rabdare si cu multa dragoste si aceasta perioada va trece mai usor. Nu uitati ca starea mamei se transmite si sugarului, care pe langa durerea pricinuita de colici simte nelinistea mamei care il agita si mai mult.

Incercati sa va relaxati si veti invata cum sa va ajutati bebelusul sa treaca peste durerea provocata de colici, iar daca va simtiti obosita nu ezitati sa cereti ajutorul cuiva din familie, iesiti la o plimbare fara a va simti vinovata ca plecati de langa bebelus, conteaza calitatea timpului petrecut cu el si nu cantitatea.

Cel mai bun remediu de a linisti sugarul este sa ii oferiti afectiune. Mangaiati-l usor, cantati-i, plimbati-l. Daca sunteti sigura ca are dureri mari din cauza colicilor, puteti aplica cateva din sfaturile impotriva colicilor prezentate in articolul Cum ajutam bebelusii cand au colici.

Alimentatia sugarului: In luna a doua sugarul trebuie hranit in continuare la san, dar deja puteti sa va faceti un program mai bun, o alimentatie la aproximativ 3 ore. Noaptea, s-ar putea ca bebelusul sa simta nevoia sa-si prelungeasca distanta dintre doua mese in favoarea somnului. Lasati-l sa doarma 6 ore si continuati alimentatia din 3 in trei ore sau la cerere. Pentru cei alimentati cu lapte formula, cititi cu atentie informatiile de pe cutiile de lapte, ar trebui sa consume la o masa in medie 100 ml de lapte daca este hranit la 3 ore.

Cat doarme sugarul?: in a adoua luna din viata sugarul doarme in medie 15-16 ore pe zi. In restul timpului mananca si uneori isi petrece cateva minute studiind lucrurile din jurul lui.

Cum se dezvolta fizic sugarul la doua luni: in luna a doua sugarul urmareste obiectele, unii pot vocaliza, chichoti, isi poate tine capul ridicat pentru cateva secunde.

In aceasta luna pediatrii spun ca sugarul ar trebui sa ia in greutate minimum 750 grame. Incercati sa faceti o rutina la baita de seara, astfel sugarul se va obisnui cu activitatile planificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

fifteen + five =