Educatie copii

Calitati ale unui animal de companie

animal-de-companieStiu ca atunci cand vine vorba despre un animal de companie, majoritatea parintilor nici macar nu prezinta interes. Pentru cei care stau la bloc, mai gasim cateva scuze, parca nici eu nu as tine in apartament un caine. Dar cei care locuiesc la casa, au tot dreptul sa detina un animal de companie. Pe langa faptul ca va aduce fericire in viata copilului lor, un animal de companie are si calitati si efecte benefice. Vrem nu vrem, un animal de companie aduce implinire in viata copiilor nostri. Iar noi, ca parinti, trebuie sa ii invatam cum sa dezvolte o relatie cu aceste animale.

Care ar fi prima calitate a unui animal de companie? Faptul ca acesta ar putea fi cel mai bun prieten al copilului vostru. Nu toti copii sunt la fel de sanatosi, nu toti copii sunt la fel de frumosi, nu toti copii sunt la fel de bogati si trebuie sa recunoastem ca in societatea de astazi aceste trasaturi sunt esentiale pentru a avea cativa prieteni. Ei, chiar daca la scoala copilul vostru nu este in centrul atentiei, chiar daca uneori colegii il tradeaza, chiar daca poate si cei din familie il supara uneori, daca un copil are un animal de companie, va trece mai usor peste orice problema. Fie ca are cosuri, fie ca este prea inalt sau prea scund, poate supra-ponderal, credeti-ma, un caine nu va tine cont de aceste detalii. Pentru copi, este foarte important sa aiba un loc de refugiu, sa aiba un prieten adevarat, iar un animal de companie poate fi, intr-o masura, ceea ce are el nevoie.
A doua calitate a unui animal de casa? Cu siguranta ne va ajuta copilul sa fie un copil responsabil. Deja cand are o varsta la care se poate descurca singur si la care intelege majoritatea lucrurilor, copilului i se poate achizitiona animale de casa, dar cu conditia sa participe si el activ la ingrijirea lor. Un animal de casa are nevoie de hrana, de ingrijire, trebuie scos la plimbare, are nevoie de atentie si iubire. El este real, nu este un animal de casa din jocurile de pe calculator. Credeti-ma, decat sa stea pe internet, jucandu-se toata ziua tot felul de jocuri, mult mai bine sa aiba astfel de ocupatii. Bineinteles, nu se va ocupa copilul chiar de toate lucrurile, insa incet incet va invata ce inseamna responsabilitatea, loialitatea si nevoie de dragoste, de a iubi si de a fi iubit. Daca va ganditi sa luati un caine de la un adapost de caini, ganditi-va ce lectie de viata veti avea ocazia sa ii aratati copilului vostru. Foarte multi copii din ziua de astazi se confrunta cu lipsa unui camin, al unei case, a unor parinti, a unei familii, si luand un caine de la un astfel de adapost, putem sa discutam despre aceste detalii ale vietii. Copilul va putea intelege cat de binecuvantat este el cu familia pe care o are, va intelege cat de important este sa respecte si sa iubeasca si va invata sa pretuiasca mai mult tot ceea ce are. Un animal de companie are foarte multe lucruri sa ne invete chiar si pe noi, adultii, si cu atat mai mult pe copii. Da, unii spun ca riscurile sunt prea mari, insa eu cred ca merita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − twelve =