Dezvoltarea copiluluiEducatie copiiRecreatie

Ce activitati sa le pregatim copiilor pentru vacanta?

Poate ca vacanta de vara este cel mai asteptat moment, din intregul an. Cel putin din punctul de vedere al copiilor. Si nu poate, ci cu siguranta toti copii asteapta cu nerabdare incheierea acestui an scolar. Insa pentru parinti incep sa apara semenele de intrebare. Daca pana acum acestia aveau teme si erau ocupati cu pregatirile pentru scoala, in vacanta lucrurile stau putin diferit, si trebuie sa le gasim activitati pentru timpul lor liber.

Daca pana cum copilul se plangea ca nu are timp de joaca, de acum inainte se va plange de plictiseala, si cei care trebuie sa se ocupe de acest aspect sunt parintii. Este foarte important sa tineti cont si de dorintele copilului cu privire la vacanta, sa-l intrebati ce ar dori sa faca, ce activitati i-ar place sa inceapa? Poate ca veti merge undeva in concediu, insa cu siguranta acel concediu va dura doar cateva zile. Daca observati ca aveti un copil pasionat de arta, aceasta ar putea fi o varianta de activitati in vacanta. Puteti sa-I propuneti sa faca in fiecare zi fie cate un desen, picturi, sau orice altceva, legat de arta. Aceste activitati ii vor dezvolta imaginatia si il vor ajuta sa fie din ce in ce mai creativ. Daca aveti ocazia si posibilitatea in aceasta vacanta, puteti sa faceti acest lucruri alaturi de el, si astfel cu siguranta il veti motiva. Implicarea voastra ca parinti va insemna foarte mult pentru el.

Daca aveti de exemplu o fetita care este pasionata de gastronomie si iubeste sa stea cu mama ei in bucatarie, puteti sa-i impliniti acest vis, in vacanta de vara. Incercati sa cautati retete simple de covrigei sau saratele, si lasati-va fetele sa va ajute in bucatarie, chiar daca poate de cele mai multe ori va vor incurca. Va garantez ca la sfarsitul vacantei acestea se vor lauda cu reusitele lor in materie de gastronomie, la toate colegele de clasa. De ce sa nu le oferim o vacanta frumoasa si distractiva?

Domeniul fotografiei este din ce in ce mai admirat si indragit de tineri. Daca ai un tanar adolescent care are nevoie de o activitate in vacanta, avem noi o idee. Ai putea sa-i cumperi un aparat de fotografiat, nu din cele mai scumpe, si sa-l incurajezi inspre acest domeniu. Asta bineinteles, dupa ce ai vazut ca aspectul acesta il pasioneaza. Ar putea fi o modalitate foarte placut de relaxare, de acumulare de experiente si amintiri, pe care nu ar avea cum sa le uite, de petrecere a timpului liber din vacant.

Este important sa ne gandim bine la ce vor face copii nostri in vacanta. Ar fi pacat sa piarda atata timp fara sa aiba parte de activitati care sa-i ajute la dezvoltarea personala, profesionala, dar care sa il si distreze.

Un comentariu la “Ce activitati sa le pregatim copiilor pentru vacanta?

  1. O alta varianta foarte educativa este si tabara de vara. Aici poate invata responsabilitate si sa cunoasca persoane noi. Pentru adolescenti o camera foto este o idee excelenta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 2 =