Crizele de furie ale copiilor

crizele -de-furieCred ca nu este pentru nimeni o noutate faptul ca uneori, crizele de furie ale copiilor ne lasa masca, fara sa stim cum sa reactionam. Da, crizele de furie ale copiilor exista si nu putem sa facem nimic in privinta aceasta: trebuie doar sa invatam cum sa le facem fata.

Atunci cand crizele de furie isi fac aparitia, cel mai bine este ca parintii sa respire adanc cel putin 10 secunde. Cum spuneam si mai sus, acestea nu prea pot fi evitate. Exista o perioada din viata fiecarui copil in care incearca sa sa fie stapani peste orice situatie si sa aiba probleme de comportament: fiecare copil trece prin asa ceva, fiecare parinte se lupta cu crizele de furie. Este adevarat ca in cazul unora aceste crize sunt mai frecvente, insa de trecut, toti trecem pe acolo. Asadar, respira adanc 10 secunde, timp in care sper ca vei reusi sa iti pastrezi calmul. Stiu ca de multe ori ne vine si noua sa urlam la fel ca si copii, insa acest lucru nu ne va ajuta cu nimic. Care este urmatorul pas? Daca nu esti acasa ci intr-un colectiv, cel mai indicat este sa scoti copilul din acel grup si sa il duci intr-un loc restrans. Specialistii spun ca trebuie sa il tinem in acel loc pana se calmeaza si pana crizele de furie dispar. Nu il amentinta spunandu-i ca are cateva minute sa se linisteasca. Ideea este ca fiecare dintre noi avem ritmul nostru si ca lucrurile sa iasa bine, trebuie sa lasam ca acestea sa curga de la sine. La crizele de furie este foarte important modul in care comunicam cu copii, tonul pe care le spunem lucrurile. Va spuneam si mai sus ca daca incepem si noi sa strigam, nu am rezolvat chiar nimic. Noi trebuie sa purtam o discutie prietenoasa, cu un ton cald, linistit. Ce sunt de fapt crizele de furie? Modalitati prin care copii isi necajesc parintii! Daca tu nu ii satisfaci o dorinta, asa se razbuna el, intr-un fel. Este constient ca tie nu iti face bine acest lucru, si tocmai din acest motiv continua crizele de furie. Bineinteles ca un copil nu poate primi chiar tot ce isi doreste, deci vor exista crize de furie, insa noi trebuie sa le explicam ca noi, ca parinti, nu toleram astfel de manifestari. In astfel de momente, cum sunt crizlele de furie, cred ca este foarte important sa iti cunosti copilul, sa stii cum sa te raportezi la aceasta criza. Daca nu reusesti sa faci acest lucru, nu vei gasi foarte repede solutia la aceasta problema. Cel mai bine este ca impreuna sa rezolvati problema astfel incat toata lumea sa fie multumita.

Crizele de furie ale copiilor ne provoaca adevarate batai de cap insa nici o problema nu ramane fara raspuns sau fara rezolvare. Ce trebuie sa facem noi este sa gandim bine lucrurile, pentru a nu inrautati situatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 + seventeen =