Iata ca a venit timpul pentru un nou an scolar

Si ce anume ne poate da multe batai de cap, daca nu un nou an scolar? Chiar daca uneori copiii abia asteapta sa inceapa scoala, mai ales cei care urmeaza sa fie in primul lor an in aceasta insitutie de invatamant, pentru ei este o perioada dificila. Si trebuie sa recunoastem acest lucru! Adevarul este ca in toamna aceasta, lucrurile au fost parca mai grele ca oricand. Clasa 0, un nou an scolar, parinti stresati, copii speriati, si multe alte lucruri care au agitat situatia.

Copii care tocmai au trecut de la gradinita la scoala, parca simt mai tare presiunea atunci cand discutam despre un nou an scolar. Pentru ei este mai greu sa se acomodeze orarului, programei scolare, si activitatilor diferite fata de cele cu care erau ei obisnuiti pana acum. Daca va doriti ca acest nou an scoalar sa fie de succes pentru copilul dumneavoastra, va oferim cateva sfaturi ce sa va ajute in realizarea acestui lucru. Cu siguranta va avea probleme cu ceea ce inseamna capacitatea de concentrare. Cum spuneam si anterior, un nou an scolar vine dupa o vacanta lunga, sau dupa anii petrecuti la gradinita, unde copii erau relaxati si fara griji. De aceea, intr-un nou an scolar un copil nu are nevoie de critica parintilor, ci are nevoie de sprijinul acestora. Din acest punct de vedere, trebuie sa discutam despre somnul copiilor, care trebuie sa fie suficient; apoi parintii trebuie sa se ingrijeasca de mancarea si alimentatia acestora. Chiar daca pare putin exagerat, un nou an scolar poate fi de succes daca ii oferiti copilului o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Un nou an scolar poate da peste cap un copil, de aceea parintii trebuie sa-i fie mereu alaturi, sa comunice mereu cu acesta, sa discute despre problemele si activitatile pe care le are in timpul scolii, si chiar sa petreca timp cu el, cand acesta realizeaza temele de casa.

La un inceput de nou an scolar, este foarte important sa discutati despre abilitatile lor sociale si sa-i incurajati in dezvoltarea acestora. Este important pentru un copil sa stie sa se comporte in societate, sa stie cum sa-si faca noi prieteni su cum sa-i pastreze. Adevarul este ca e dificil pentru un copil timid, sa realizeze toate aceste lucruri din prima zi. De aceea spuneam ca parintii joaca un rol deosebit in ceea ce priveste acest aspect. Un nou an scolar trebuie sa ofere copilului noi oportunitati, noi sanse, noi prieteni.

Daca ne gandim fiecare la prima noastra zi de scoala, ne dam seama ca un nou an scolar nu este pe atat de usor pe cum pare. Eu personal stiu ca asteptam cu nerabdare sa merg la scoala, insa o data ajunsa acolo, mi-am dat seama ca sunt putin speriata. Oricum, pentru boboci, un nou an scolar va ramane cu siguranta in memoria lor, insa este important ca acest an sa fie o experienta cat se poate de placuta.

3 comentarii la „Iata ca a venit timpul pentru un nou an scolar

  1. Ma simt un pic norocoasa, deoarece fetita mea v-a merge doar la anu’ la scoala, astfel mai am un an sa ma pregatesc si sa o invat si pe ea mai multe lucruri. Multumesc de sfaturi. O zi minunata.

  2. In aceasta toamna a fost prima zi de scoala si pentru baietelul meu. Nici nu stiu sigur care dintre noi a fost mai stresat de aceasta zi. Eu a trebuit sa fac toate pregatirile si cumparaturile iar el, se temea foarte tare oricat de mult incercam sa-i explic. Dupa cateva zile s-a acomodat, si-a facut prieteni iar acum chiar ii face palcere sa mearga la scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

12 − six =