Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I – an scolar 2012-2013

Pentru anul scolar 2012-2013, inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I se face in functie de: varsta copilului, participarea la gradinita si decizia parintilor.

Astfel:

–          Daca au 7 ani impliniti pana la 31 august 2012 inclusiv, inscrierea copiilor in clasa I se va face indiferent daca au fost sau nu la gradinita;

–          Daca au 6 ani impliniti pana la 31 august 2012 inclusiv, inscrierea copiilor in clasa I se va face la solicitarea scrisa a parintelui/tutorelui legal instituit daca: in anul scolar 2011-2012 frecventeaza grupa pregatitoare pentru scoala, sau, nu frecventeaza grupa mare, dar evaluarea copiilor de catre experti atesta pregatirea acestora pentru clasa I. De asemenea, daca au 6 ani impliniti pana la 31 august 2012 inclusiv, si daca evaluatorii, la cererea parintilor, constata ca nu sunt indeplinite conditiile pentru inscrierea copiilor in clasa I, se va trece la inscrierea copiilor in clasa pregatitoare;

–          Daca au 6 ani impliniti intre 1 septembrie 2012 si 31 decembrie 2012, daca parintii solicita in scris inscrierea copiilor in clasa pregatitoare, si daca evaluatorii considera indeplinite conditiile, inscrierea copiilor in clasa pregatitoare va putea fi efectuata. Daca parintii nu doresc inca inscrierea copiilor in clasa pregatitoare, si daca evaluatorii considera ca nu sunt indeplinite conditiile pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare, se recomanda inscrierea la gradinita, in grupa mare.

Pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I, evaluarea dezvoltarii psihomatice a copilului se va face sub coordonarea Centrului Judetean al Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE/CMBRAE), la sediul acestuia, si in diferite zone ale judetului. Pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I, evaluarea va fi realizata de catre specialisti, iar rezultatele, vor fi comunicate in scris parintilor/tutorilor legali. Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I poate fi facuta la scoala unde locuinta dumneavoastra este arondata, sau, la cerere, si in functie de locurile disponibile, in orice alta unitate de invatamant.

De asemenea, pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I, dosarele cu toate documentele necesare vor fi depuse la scoala la care solicitati inscrierea. Pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I, va fi completata o fisa-tip de insciere, de catre personalul scolii, dar in prezenta obligatorie a parintilor.

Acte necesare pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I:

–          Fotocopie a buletinului de identitate a parintelui;

–          Fotocopie a certificatului de nastere a copilului;

–          Documentele prezentate mai sus si in original.

–          Daca doriti inscrierea copiilor in clasa pregatitoare sau in clasa I  intr-o alta scoala decat scoala de circumscriptie, veti avea nevoie si de alte documente care dovedesc modul in care sunt indeplinite criteriile care permit departajarea: (certificat medical de incadrare in grad de handicap; document care dovedeste ca elevul este orfan de ambii parinti, sau provine de la o casa de copii; document care dovedeste ca este orfan de un parinte; document care dovedeste ca unul dintre parinti este cadru didactic/auxiliar/angajat in invatamant; existenta unui frate/unei surori a candidatului inmatriculat/a in unitatea de invatamant in care se solicita inscrierea copiilor in clasa pregatitoare sau in clasa I).

Pentru informatii suplimentare referitoare la inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I, puteti afla gratuit de la unitatile de invatamant instruite in acest sens, sau de la Inspectoratul Scolar Judetean Maramures: 0 800 816 262, de luni pana vineri, intre orele 9-17!

3 comentarii la „Inscrierea copiilor in clasa pregatitoare si in clasa I – an scolar 2012-2013

  1. Buna ziua v-a rog sa-mi spuneti daca pot sa-mi inscriu copilul la scoala doar cu un singur buletin al unuia dintre parinti.Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × four =