Tabere pentru copii – locul ideal pentru vacanta

Perioada de vacanta devine uneori plictisitoare pentru copii, iar pentru parinti este cea mai dificila, concediul nostru nu coincide cu vacanta copiilor sau nu acopera intreaga perioada, este foarte greu de gasit persoane calificate care sa se ocupe de ei, mai ales daca sunt doi copii, dar uite solutia salvatoare, tabere pentru copii.

[ad]

Ne amintim cu drag de taberele noastre scolare, bucuria si emotiile ne cuprindeau cu cateva saptamani inainte, iar cand era momentul sa ne facem bagajul nu dormeam intreaga noapte. Haideti sa-i lasam si pe copiii nostri sa simta aceleasi emotii, trebuie sa treaca prin toate experientele, sa se desprinda de noi, sa cunoasca lumea si mai ales sa invete sa se descurce singuri in anumite situatii.

Poate va intrebati care este varsta potrivita cand copilul poate merge singur in tabara, pentru unii dintre noi nu este niciodata, dar sunt tabere pentru copii pe categorii de varsta, incepand cu 3 ani.

Inainte de a pregati copilul pentru tabara trebuie sa ne pregatim noi, sa fim convinsi ca este lucrul cel mai bun pentru el, sa alegem o tabara potrivita cu capacitatile si dorintele sale.

Unde gasim tabere pentru copii?

Pentru inceput puteti intreba la gradinita sau scoala unde frecventeaza copilul, fiecare oras are un centru de informare referitor la activitatile extrascolare care se pot face, sau intrebati la Casa Corpului Didactic, sau poate sunt cluburi pentru copii care organizeaza asemenea tabere, mai sunt agentiile de turism, bisericile au tabere speciale si foarte utile pentru copii.

Dupa ce ati gasit tabara potrivita pentru copii, cereti informatii referitoare la personalul care ii insoteste, daca au un cadru medical cu ei, conditiile de cazare si hrana, ce activitati vor face, iar daca aveti posibilitatea mergeti si vedeti locul ca sa va convingeti ca este potrivit pentru copii.

Ce tabere pentru copii alegem?

Luati aceasta hotarare impreuna cu copilul, culegeti mai multe informatii, luati pliante cu imagini, implicati copilul in alegere astfel incat sa–si doreasca sa mearga, daca este pasionat de munte alegeti o statiune muntoasa, daca ii place marea si innotul, alegeti marea, daca este o fire mai artistica, alegeti o tabara pentru micii artisti.

Exemple de tabere pentru copii

  • tabere pentru copii in engleza, unde se vorbeste doar in engleza, se canta si se spun multe poezii, se desfasoara diferite activitati sportive, multa distractie, astfel incat copilul sa invete limba straina cu placere
  • tabere pentru copii sportive, unde se fac multe drumetii pe jos sau cu bicicletele, orientare cu busola, escaladarea unor stanci, de inaltime mica, vizitare de pesteri amenajate si neamenajate, innot in lacuri amenajate, pescuit
  • tabere pentru copii artistice, unde se pune accent pe latura artistica, pictura pe hartie, panza, lemn, piatra, olarit, modelaj din plastelina, cantece, dans si actorie
  • tabere pentru copii cu activitati spirituale dar nu numai, in care invata sa-l cunoasca pe Dumnezeu, sa se roage, sa studieze Biblia.

Toate taberele au pe langa activitatile specifice multa distractie, seara se incheie foc de tabara, unde se spun povesti, copiii invata multe lucruri despre natura, despre orientare, cum sa se poarte unii cu altii, devin mai independenti si mai siguri pe ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

thirteen + one =