Tv pentru copii – un rau necesar?

Foarte multi parinti se intreaba cat de bun sau cat de nociv este tv pentru copii, de la ce varsta si cat timp sa-i lasam in fata televizorului, care posturi tv pentru copii sunt mai indicate, si multe alte intrebari legate de televizor.

Vom incerca sa le abordam pe rand, dar pentru inceput am un sfat pentru toti parintii, nu lasati tv sa va inlocuiasca, nu pierdeti anii copilariei, sunt cei mai frumosi ani. Toti suntem foarte ocupati, dar copiii nostri nu au cerut sa vina pe lume, noi i-am adus si trebuie sa ne asumam intreaga responsabilitate.

[ad]

Cat de bun sau cat de nociv este tv pentru copii?

In ziua de azi cand in fiecare casa se gaseste cel putin un televizor, tv pentru copii devine o capcana in care cad cu usurinta daca nu sunt supravegheati, joaca in aer liber este inlocuita cu statul la tv, iar prietenii reali sunt inlocuiti cu prietenii imaginari.

Tv pentru copii nu este un motiv de relaxare, nici pentru copil, nici pentru dumneavoastra, de multe ori daca se uita la desene foarte zgomotoase sau cu multe flashuri, copilul devine agitat, si implicit si parintii, de aceea seara inainte de culcare nu este indicat privitul la televizor. Sub nici o forma nu lasati tv in camera copilului!

Copiii care sufera de miopie sau strabism trebuie lasati cat mai putin in fata tv, acesta le accentueaza si mai mult problemele oftalmologice.

De la ce varsta si cat timp sa-i lasam in fata televizorului?

Din primele saptamani de viata copilul da semne ca ar fi atras de tv, dar de fapt pe el il atrag zgomotele si sunetele pe care le percepe ca si bebelus, cel mai indicat ar fi sa-i puneti muzica linistitoare pe care sa o asculte.

Dupa varsta de doi ani, tv pentru copii devine tot mai interesant, mai ales daca au frati mai mari care urmaresc desene animate mai mult timp, dar nu va lasati pacaliti, pana la varsta de patru ani, privitul la televizor trebuie limitat.
Medicii pediatri recomanda ca pana la varsta de patru ani un copil sa nu fie lasat mai mult de15-30 minute pe zi in fata televizorului, iar dupa aceasta varsta programul poate creste pana la maximum 2 ore.

Care posturi tv pentru copii sunt mai indicate?

Exista o mare varietate de posturi tv pentru copii, de la indragitele desene disney pana la ciudatele anime, sunt posturi tv pentru copii care difuzeaza documentare, sau seriale pentru copii mai mari, dar indiferent de postul ales, urmareste impreuna cu copilul sa-ti faci o idee despre desenele difuzate, nu-l lasa la desene animate violente sau la filme si seriale nepotrivite varstei, invata-l de mic semnele de pe ecran care permit sau nu vizionarea emisiunii.
Exista posturi tv pentru copii mai mici, cu desene simple, usor de urmarit, fara scene violente, cum ar fi Baby TV, Old Cartoons, TV Copii, pentru copii mai maricei sunt posturi ca Minimax, Disney Channel, care au si emisiuni educative.

Indiferent de postul tv pentru copii pe care il alegeti, cititi inainte despre el, urmariti grila de programe, dar nu lasati televizorul sa va inlocuiasca, redescoperiti minunata lume a copilariei impreuna cu copilul dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 − 3 =