BebelusiFamilie

Care sunt fricile pe care le au taticii

taticiiIn general, atunci cand urmeaza sa vina un copil pe lume, taticii sunt persoanele care au cele mai multe frici. Tot ei sunt si cei mai mandri ca in sfarsit vor avea un copil, insa in acelasi timp ii cuprinde o gama foarte variata de temeri, pe care de obicei, nu le prea discuta cu nimeni.
In primul rand, taticii au impresia ca nu vor stii nimic. Pana la urma, nici unul dintre noi nu ne nastem cu toate lucrurile invatate. Este normal sa nu stii foarte multe lucruri despre bebelusi pana cand nu apar in viata ta. Tocmai din acest motiv, nu trebuie sa va ingrijorati. Pentru a depasi aceasta stare, trebuie sa stai langa sotia ta, sa vezi ce si cum face ea, sa exersezi si tu apoi, si vei vedea cum lucrurile decurg de la sine. In al doilea rand, taticii se ingrijoreaza de partea financiara si cei mai multi dintrei ei au impresia ca nu vor face fata. Da, este adevarat, un copil inseamna si cateva cheltuieli in plus insa pentru a scapa de acest stres, ai putea sa te gandesti din timp si la acest aspect. Poti sa iti faci aproximativ niste calcule, care sa te lase sa dormi linistit noaptea.
Cea mai mare problema de care taticii se tem este ideea de maturizare. Deja cand ai un copil, nu mai poti sa iti permiti sa te comporti tu insuti ca un copil – cred unii. Este adevarat ca viata se schimba, prioritatile se modifica, responsabilitatile se inmultesc insa nu ne vom transforma in persoane de nerecunoscut. Cu siguranta vei avea timp si pentru pasiunile tale, daca stii sa iti faci ordine in programul zilei. Taticii se tem ca in momentul in care un copil se naste, toata lumea va gravita in jurul lui. Intr-un fel, este adevarat, el devine piesa cea mai importanta a puzzle-ului. Insa acest lucru nu inseamna ca viata ta sociala va fi distrusa. Daca ai un copil, sunt sigura ca prietenii tai nu te vor lasa balta din aceasta cauza. Cu timpul, vei invata sa fii si tatic, dar sa ai si o viata sociala sanatoasa. Adevarul este ca nu putem trai singuratici, si chiar este indicat sa avem un grup de prieteni, care sa ne ajute sa iesim din monotonie. Taticii se mai tem si de faptul ca o data cu aparitia unui copil, in casa va fi intotdeuna dezordine. Nu stiu cum se face ca barbatii au aceasta temere, mai ales avand in vedere faptul ca in general, ei nu prea sunt adeptii unei ordini impecabile. Cu toate acestea, pentru a preveni un astfel de stres, poti discuta cu sotia ta, puteti organiza cateva spatii pentru joaca, iar celelalte sa fie pastrate in ordine.
Nu-ti face griji ca nu vei fi un tata bun. Cum spuneam si anterior, lucrurile decurg de la sine chiar si pentru tatici. Vei vedea ca pana la urma, toate fricile tale vor disparea si chiar vei zambi cand iti vei aminti cat de mult te-ai ingrijorat fara motiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twenty − five =