Cateva lucruri interesante despre adoptie.

Multi oameni neglijeaza sa gandeasca prea mult atunci cand se gandesc la o adoptie. Din nenumarate motive, foarte multe familii nu reusesc sa aiba proprii copii, si atunci se gandesc la adoptie. Insa eu cred ca avand in vedere faptul ca o adoptie este o hotarare definitiva, lucrurile trebuie foarte bine gandite. Trebuie sa intelegem ca o adoptie nu este intotdeuna cea mai buna hotarare pe care o familie poate sa o ia, si totusi, pentru altii, aceasta experienta ar putea fi cea mai frumoasa din viata lor.

Daca va ganditi de ceva vreme la o adoptie, ar trebui sa va ganditi si daca dumneavoastra ati fi potrivit pentru o asemenea experienta. E posibil ca atunci cand va hotarati, ca familie la o adoptie, sa aveti asteptari foarte mari de la acel copil. Dar implicarea in aceasta relatie trebuie sa vina din ambele parti, din partea tuturor celor implicati. Trebuie sa studiati foarte bine motivele pentru care va doriti sa faceti o adoptie, deoarece aceste motive va vor ajuta sa aveti succes sau insucces in aceasta experienta. Multe familii, atunci cand se afla la un pas de dezastru, cand sunt aproape destramate, se gandesc la o adoptie ca la o barca salvatoare. Credeti-ma, acesta nu este un motiv intemeiat pentru a face acest pas, si chiar nu este deloc recomandat. Copii care se afla in centrele de plasament au avut si asa, cu siguranta, multe experiente neplacute, deci nu mai au nevoie de asa ceva. Daca dorim sa le facem bine, atunci trebuie sa evitam sa le facem rau. Incercati sa ajungeti la adoptie din motive care intr-adevar sa merite efortul, care sa aiba o baza solida, care sa ofere siguranta si incredere. Mergand mai departe, o adoptie cu siguranta va aduce multe schimbari in viata ta. Atata din punct de vedere financiar, dar si in stilul de viata pe care l-ati avut pana acum. Si cu siguranta acest lucru nu este un secret. Cu totii stim ca un copil chiar schimba vietile parintilor. Iar ca vietile tuturor sa fie schimbate in bine, aceasta hotarare de a apela la o adoptie trebuie luata cu mare intelepciune. Atunci cand te gandesti la adoptie, trebuie sa fii foarte sigur ca vei putea oferi afectiunea de care acel copil va avea nevoie.

Adevarul este ca in general, copii au nevoie de atentie foarte mare din partea parintilor. Responsabilitatea de a fi parinte nu este tocmai atat de usoara pe cum cred unii, insa la final, cum spuneam si mai devreme, o adoptie poate fi cea mai fericita experienta a vietii. Dar din nou, lucrurile trebuie gandite si discutate foarte bine, motivele trebuie sa fie sanatoase. O adoptie are nevoie de timp pentru ca cei implicati sa se poata simti ca intr-o adevarata familie, insa nu este imposibil! Atasamentul poate fi realizat cu succes, fiind nevoie de multa dragoste, rabdare si intelepciune

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

17 − 2 =