Cateva lucruri la care sa va ganditi, daca va doriti un copil

copilDaca sunteti casatoriri deja de ceva vreme si va doriti si un copil, pentru a fi intr-adevar indepliniti, este bine sa tineti cont de cateva lucruri. Este adevarat, un copil schimba viata cuplului foarte mult, insa daca stiti sa mergeti in directia buna, viata va fi schimbata in bine. Nimic nu iti aduce mai multa bucurie si mai multa implinire, decat sa ai un copil. Este de asemenea adevarat ca la multi dintre noi se intampla sa aiba un copil pe neasteptate, dar chiar si in astfel de situatii, un copil este o binecuvantare.

Daca ati ajuns la momentul in care discutati despre un bebelus, inseamna ca puteti incepe sa va pregatiti pentru aceasta etapa, aveti timp suficient pana il veti putea tine in brate. Exista unele mame, femei de cariera pentru care este foarte greu sa renunte la locul de munca fie si pentru un copil. Chiar daca raman insarcinate, aceste femei de succes vor sa se intoarca foarte repede la servici. In momentul cand te confrunti cu o astfel de situatie, nimeni nu iti spune ca este gresit insa tu trebuie sa te gandesti in primul rand la copil. Un copil are nevoie de foarte multa atentie si afectivitate in primele luni de viata iar daca tu nu vei fi langa el, altcineva va trebui sa i le ofere. Trebuie sa te gandesti foarte bine daca decizia ta de a te intoarce la munca nu va afceta copilul, si trebuie sa gasesti o persoana potrivita care sa ramana cu el in acest timp. In al doilea rand, atunci cand va ganditi la un copil, trebuie sa va ganditi si la cheltuielile pe care urmeaza sa le aveti. Fie ca vrem, fie ca nu vrem, se pare ca in zilele noastre este costisitor sa cresti un copil. Probabil si din acest motiv multe mamici aleg sa se intoarca foarte repede la locul lor de munca, pentru a fi sigure ca nu il pierd cu timpul. Este adevarat ca se cumpara foarte multe lucruri de care ne-am si putea lipsi, insa in acelasi timp exista lucruri pe care e obligatoriu sa le iei, si sunt costisitoare. Asta nu inseamna ca trebuie sa fii bogat pentru a face un copil, nicidecum. am vazut o multime de oameni cu o situatie materiala destul de precara, dar care sunt foarte calculati, care au facut tot posibilul ca un copil sa aiba lucrurile necesare si care l-au inconjurat cu cea mai mare dragoste, dragoste care nu poate fi cumparata. Daca pentru a avea un copi trebuie sa fiti pregatiti din punct de vedere financiar, trebuie sa fiti pregatiti si din punct de vedere emotional. O parte dintre noi credem ca „meseria” de a fi parinte este usoara, si ne asteptam ca totul sa fie roz, lucrurile sa decurga de la sine. Si intr-adevar, exista momente speciale, deosebite, usoare, implinitoare. Ce facem insa cand ne dam seama de ce responsabilitate uriasa ne-am legat?

A avea un copil nu este intotdeuna cel mai placut sentiment: poti deveni foarte usor stresat, epuizat, obosit, chiar si disperat. Apar o multime de momente si probleme neasteptate la care trebuie sa gasesti rezolvare. Nu este imposibil! Si nici un sentiment nu este mai minunat decat cel de a fi parinte, insa trebuie sa tinem cont de aceste mici detalii, si sa le tratam ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 − 13 =