FamilieParinti

Ce inseamna o relatie buna intre tata si fiica

Relatia dintre tata si fiica este mult mai putin abordata decat relatia dintre tata si fiu. Dar de multe ori nici nu exista o relatie intre tata si fiica deoarece se lasa totul in grija mamei. Desigur diferenta de sex impune bariere.

Dar asa cum exista o relatie stransa intre mama si fiu tot asa trebuie sa existe o relatie stransa intre tata si fiica sa. Parintii nu ar trebui sa isi permita sa tina la distanta aceasta relatie, ci sa devina participanti activi.

[ad]

Implicarea paterna este deseori limitata. Asigurarea bunastarii familiei este considerata o responsabilitate de catre tata si muncind mult, este prea obosit apoi pentru a relationa cu copiii sai. Timpul petrecut la serviciu, tin tatal mult timp departe de casa.
Insa pentru o relatie reusita intre tata si fiica, tatal ar trebui sa nu se simta jenat in a-si arata afectiunea, uneori este suficienta o imbratisare, un zambet, un „te iubesc” spus la plecare si deja fiica se va simti mai apropiata de tata. Aceasta este o prima relatie barbat-femeie cu tatal ei, si ii va influenta comportamentul de mai tarziu cu sotul ei. Daca tatal o ignora sau este prea critic, ea începe sa simta ca este fara valoare.
O relatie buna si iubitoare intre parinti este fundamentala pentru evolutia fetei ca si copil echilibrat. Aceasta îi da un sentiment de securitate, si o parere buna despre casatorie.
O relatie buna intre tata si fiica este si daca tatal va arata interes pentru activitatile fiicei sale. El se va arata mandru pentru realizarile ei si o va incuraja in atingerea scopurilor. Tata si fiica pot sa participe la actiuni impreuna, cum ar fi la scoala, in cercul de prieteni, mersul pe jos, un timp foarte pretios pentru relatia dintre tata si fiica.

Ascultarea si comunicarea este cheia pentru o relatie reusita intre tata si fiica: acordand atentie la ceea ce are de spus este un mod de a-ti arata dragostea. Chiar daca par prostioare discutiile legate de lucrurile facute la scoala, pentru fiica acest subiect este foarte important. Un tata bun isi va invata fiica sa isi exprime opiniile, sa fie deschisa comunicarii. Respectul in relatia dintre tata si fiica este foarte important. Tatal sa-i respecte dreptul la intimitate, sa o considere ca pe o persoana cu drepturi si indatoriri si nu ca pe o posesie.
Relatia buna dintre tata si fiica are la baza onestitatea: a fi sincer cu fiica lui, face din tata un om de incredere, respectat. Tatal o va invata onestitatea si nu va apela la santaje emotionale. Disciplinarea si dozarea sarcinilor sa fie facute cu masura si consecventa pentru o relatie reusita dintre tata si fiica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen + 6 =