Educatie copiiFamilieParinti

Copil talentat, cum il descoperim?

Toti parintii doresc sa aiba un copil talentat, dar este destul de greu de a descoperi talentul respectiv. Pentru aceasta, stai si te gandeste cat de bine iti cunosti copilul, doresti un copil talentat, dar oare el doreste lucrul acesta?

Ca sa descoperim daca avem un copil

[ad]

talentat, trebuie sa ne urmarim copilul mereu, sa vedem ce il atrage, atunci cand se joaca ce anume alege sa faca sau ce personaj viseaza sa fie.

Este la moda sa ne inscriem copilul la diverse cluburi sau il punem sa faca activitati care pe el nu-l incanta, dar noi vrem un copil talentat, si poate prin aceasta distrugem talentul natural cu care s-a nascut.

Fiecare copil este un copil talentat prin felul lui de a fi, nu trebuie sa-l fortam cu nimic, doar sa-l indrumam, iar daca observam un talent deosebit, atunci sa-l cultivam.

Vom incerca sa trasam niste linii directoare care va vor ajuta sa observati daca aveti un copil talentat. Cum puteti descoperi acest lucru? Foarte simplu, stati de vorba cu el, jucati-va impreuna, si adresati-i un set de intrebari pe care sa le repetati la un interval de timp, dar cu mare grija, copilul nu trebuie sa se simta interogat sau fortat.

 1. Care este animalul de companie preferat?
 2. Care sunt activitatile de divertisment favorite?
 3. Care este joaca preferata?
 4. Care este mancarea preferata?
 5. Care sunt prietenii preferati si de ce?
 6. Care este ruda preferata si de ce?
 7. Cine este profesorul preferat si de ce?
 8. Care este materia preferata si de ce?
 9. Ce carti iti place sa citesti?
 10. Iti place sa scrii poezii, povestioare, sau sa compui cantecele?
 11. Ce fel de calatorii iti plac?
 12. Ce locuri doresti sa le vizitezi?
 13. Care este calitatea care iti place la tatal tau si de ce?
 14. Ce nu-ti place la parintii tai?
 15. Ce admiri cel mai mult la mama ta si de ce?
 16. Ce doresti sa devii in viitor si de ce?

Sunt multe alte intrebari pe care le puteti adresa, si din raspunsuri va puteti da seama daca aveti un copil talentat, iar cand descoperiti talentul, pe acela sa-l dezvoltati si nu activitatile care sunt la moda.

Sa nu va mirati daca peste 6 luni cand discutati din nou cu el, raspunde total diferit la intrebari, copiii nu sunt consecventi, iar pe masura ce cresc isi dau seama ce anume doresc. Nu conteaza ce metoda folositi pentru a descoperi daca aveti un copil talentat, tu ca parinte ai datoria de a-l studia minutios, tu il cunosti cel mai bine, sau asa ar trebui.

Dumnezeu ne trimite in aceasta lume cu cel putin o abilitate unica, ramane doar sa o descoperim, fiecare avem acasa un copil talentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × four =