FamilieParinti

Cum poti sa fii un parinte vitreg bun

parinte-vitregStim ca meseria de parinte nu este niciodata usoara, si cu atat mai mult cand este vorba despre un parinte vitreg. Nu conteaza ca este vorba despre mama sau despre tata, parca aceste personaje vitrege sunt asociate intodeuna cu personaje negative.

Nu am fost nevoita sa inteleg ce inseamna sa ai un parintre vitreg si daca stau bine sa ma gandesc, ii inteleg pe copii care sunt confuzi, din acest punct de vedere. Parca nu ai vrea ca cineva sa ia locul fiintei atat de dragi tie. Cred ca un parinte vitreg trebuie sa aiba o discutie foarte serioasa in primul rand cu partenerul sau partenera sa. Acestia trebuie sa hotarasca impreuna autoritatea pe care acel parinte vitreg o va avea asupra copiilor, precum si modul in care acestia il vor striga: fie mami sau tati, fie pe nume. Nu trebuie sa fortam copii ca din primul moment, atunci cand are un parinte vitreg, sa ii spuna mami sau tati. Trebuie sa fim intelegatori, sa ii acordam timpul de care are nevoie si atunci cand va hotara el ca poate face acest lucru, cu siguranta ne vom simti bine si vom fi impliniti. Un parinte vitreg care isi doreste sa mearga din bine in mai bine, va discuta cu partenerul sau cu partenera, orice problema ar aparea intre el si copii. Un parinte vitreg trebuie sa stie cum sa vorbeasca cu un copil, trebuie sa stie sa se comporte cu acesta, sa comunice cu el, sa fie sincer si sa ii acorde atentie maxima copilului. Daca un copil va vedea interes in ceea ce il priveste, daca va vedea ca un parinte vitreg nu este tocmai un  personaj negativ, poate lucrurile se vor schimba. De asemenea, pentru orice parinte vitreg este important de stiut ca nu este prea indicat sa se certe cu pareterul sau partenera in fata copiilor. Incercati sa va rezolvati intotdeuna probleme intre 4 ochi deoarece, in cealalta situatie, copilul va fi de partea celuilalt parinte, cu siguranta. Iar tu ai avea doar de pierdut. Daca vrei sa faci pasi in fata, atentie la acest detaliu! Daca partenera sau partenerul iti ofera autoritate, trebuie sa ai grija cum ti-o manifesti. Da, daca esti un parinte vitreg cu acte in regula, ai tot dreptul sa iti manifesti autoritatea insa daca doresti sa carstigi inima copiilor, trebuie sa faci acest lucru intr-o maniera calda, placuta, prietenoasa. Comunicarea cu partenerul sau partenera este cheia pentru o relatie reala, profunda, atat in ce va priveste pe voi doi dar si in ceea ce priveste relatiile cu copii. Daca partenerii comunica bine, daca ei doresc binele copiilor, atunci toate problemele se vor rezolva de la sine. Nicidata, tu, ca parinte virtreg, sa nu iti vorbesti de rau  partenerul sau partenera.  Daca vei face acest lucru in fata copiilor, atunci nu ai de ce sa te miri ca ei nu vor sa fie pereteni cu tine.

Nu este deloc usor sa fii un parinte vitreg insa daca vrei, poti! Trebuie sa invatam sa dezvoltam frumos relatiile cu cei din jurul nostru, cu cei dragi, sa avem rabdare, intelegere, dragoste si respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − six =