Familie

Cum sa alegi un animal de casa potrivit?

Fie ca dorim sau nu, pana la urma vine si momentul acesta cand parintii trebuie sa aleaga si sa primeasca sub acoperis un animal de casa. Daca va hotarati sa faceti acest lucru, trebuie sa aveti in vedere mai multe aspect. Daca ii intrebati pe copii ce fel de animal de casa ar prefera, e posibil sa va spuna ca si-ar dori un pui de leu, un pui de urs, sau o girafa. Cel putin, eu asa ceva mi-am dorit in copilarie.

Aceasta alegere, cu privire la un animal de casa, nu e deloc usoara. Este foarte important insa sa tinem cont si de dorinta copilului. Trebuie sa-i explicam ca trebuie sa-si aleaga dintre animalele pe care le tin oamenii in general pe langa casa, si nu unele care traiesc in savana sau in jungla. Cateva variante ar putea  fi caini, pisici, pesti, reptile. Da, acestea ar putea face parte din categoria de animal de casa, despre care discutam noi. Apoi, trebuie sa ne gandim foarte bine la varsta copilului. Chiar daca isi doreste un animal de casa, e posibil ca abilitatile necesare pentru ingrijirea acestui animal si locuirea cu el sub acelasi acoperis, sa nu fie in concordanta cu varsta copilului.

Pana la urma, este si alegerea parintilor. Cand acestia aleg un animal de casa, trebuie sa le placa si lor. Asa cum mie nu imi plac pisicile, niciodata nu as putea creste o pisica, in casa mea. Sunt dragute pisicile, nu spun ca nu, insa eu am o problema cu ele de cand eram mica. Imi place sa le primesc de la distanta, insa in nici un caz nu voi locui cu o pisica, niciodata! Si de aceea spun ca si interesele parintilor sunt importante. Avand in vedere ca si copii, dar si parintii vor avea grija impreuna de acel animal, este foarte normal ca toti sa fie de acord asupra alegerii facute.

Sunt multe aspect ce trebuie luate in considerare atunci cand ne elegem un animal de casa. Acesta trebuie ales si in functie de programul pe care familia il are. Daca de exemplu toata ziua nu e nimeni acasa, trebuie sa alegem un animal de casa care rezista sa manance doar de doua ori pe zi, dimineata si seara. Apoi si in functie de bugetul pe care vrem sa-l alocam acestei decizii, putem sa alegem fie un animal mai accesibil, fie ceva mai deosebit. Oricare ar fi alegerea noastra, daca facem aceasta alegere, va trebui sa-l iubim si  a-l ingrijim ca pe oricare alt membru al familiei. Va provoc sa incercati cresterea unui astfel de animal, si va asigur ca daca l-ati ales corect, nu veti regreta nici o secunda!

4 comentarii la “Cum sa alegi un animal de casa potrivit?

  1. De cand eram mic mi-am dorit sa am un animal de companie, insa mama a urat dintotdeauna cainii si pisicile! Asa ca mi-am luat acvariu! :)))

  2. Pestii sunt cea mai buna varianta de animale casa prima data. In acest caz copii pot invata ce inseamna responsabilitatea, insa nu trebuie sa-l scoata la plimbare. Insa cu un caine nimic nu se compara, insa aceasta varianta este indicat dupa parerea mea copiilor mai marisori care sunt deja la scoala.

  3. cred ca cea mai buna alegere a unui animal de casa o constituie labradorul. cred ca este cel mai inteligent si afectiv prieten al omului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen + nine =